Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldız “Ekonomimizde dengelenme süreci hız kazandı”

Aralık ayı Satın Alma

Aralık ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecinin hız kazandığını söyledi.

 MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, Aralık ayı SAMEKS verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yıldız, veriler ile ilgili olan yorumunda şu ifadelere yer verdi:

“Ekim ve Kasım dönemlerinde sırasıyla 43,9 ve 47,3 puan seviyesinde gerçekleşen mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, Aralık ayında da ivme kaybını sürdürmüş ve 45,0 puan seviyesinde gerçekleşmiştir.

Böylece 2018 yılının son çeyreğinde 45,4 puan ortalamasında kalan SAMEKS, bu döneme ilişkin ekonomik büyüme rakamlarının negatif yönlü olabileceğinin sinyalini vermektedir. Aralık ayında reel sektöre yönelik resmi veriler ise Türkiye ekonomisine yönelik karışık sinyaller vermiştir.

Buna göre; bu dönemde reel kesim güveninin önceki aya göre 1,3 azalmış, imalat sanayine ilişkin kapasite kullanımı önceki aya göre herhangi bir değişim kaydetmemiş, ekonomik güven endeksi ise %2 oranında artış kaydetmiştir. Açıklanan son makroekonomik veriler ise Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecinin hız kazandığına işaret ederken; ihracatta gözlenen artışa paralel olarak cari işlemler dengesinde gözlenen toparlanma ve çekirdek enflasyonda gözlenen geri çekilmenin, 2019 yılının ilk çeyreğinden itibaren ekonomiye olumlu yansımalarının belirginleşmesi beklenmektedir.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech