Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Seçmen listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, seçmen listesinde adı olmayan vatandaşlar için sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 4-17 Ocak tarihleri arasında muhtarlıklardan ya da secmen.ysk.gov.tr adresinden seçmen listesinin mutlaka kontrol edilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Konuyla ilgili CHP tarafından hazırlanan videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Erkek, “4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlıklardan ya da secmen.ysk.gov.tr adresinden kontrol ettiğiniz seçmen kütüğü listelerinde isminiz yoksa ne yapabilirsiniz? İşte bu sorunun yanıtı…” dedi.

Yayınlanan videoda, “secmen.ysk.gov.tr adresine girerek seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını kontrol et. Seçmen kaydın görünüyorsa her şey yolunda demektir. Eğer kaydın bulunmuyorsa 2.adıma geçmelisin. Seçmen kaydın yoksa veya 31 Mart tarihinde farklı bir adreste olacaksan seçmen kaydını aldırmak istediğin Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak adres kaydını yapabilirsin.

İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne adres kaydını yaparken; kendi evinde kalıyorsan; adına kayıtlı bir faturayla ya da noter tasdikli kira sözleşmesiyle, tanıdığında kalıyorsan; tanıdığınla birlikte, yurtta kalıyorsan; yurt müdürlüğünden alacağın ıslak imzalı belge ve öğrenim belgen ile başvurmalısın. İlçe nüfus Müdürlüğü’nde işlemlerini tamamladıktan sonra nüfus kaydını yaptırdığını gösteren belge ile İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak seçmen kaydını yapabilirsin.

Son gün 17 Ocak!” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech