Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenlerimize Yakışır Bir Yer Oldu…”

Restore edilen Çanakkale Kordon

Restore edilen Çanakkale Kordon Öğretmen Evi’nin açılışı geniş katılımlı bir törenle yapıldı. Vali Orhan Tavlı, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ile çok sayıda siyasi ismin katıldığı törene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törenin ardından konuşma yapan Bülent Turan, Öğretmen Evi’yle ilgili “Özel bir lokasyonda, kıymetli öğretmenlerimize yakışır bir yer oldu” ifadelerini kullandı.

Kordon boyunda yeniden inşa edilen Çanakkale Kordon Öğretmen Evi’nin açılışı Vali Orhan Tavlı, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ile çok sayıda siyasi ve vatandaşın katıldığı bir törenle yapıldı.

Kurdele kesme merasiminin ardından yapılan kürsü konuşmalarında ise ortak duygu, yeni açılan Öğretmen Evi’nin öğretmenlere yakışır nitelik ve lokasyonda bir yer olmasıydı.

“Parlayan yıldız Çanakkale’mize yakışır bir yer oldu”

Bu bağlamda konuşma yapan Vali Orhan Tavlı, öğretmen eviyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, modern bir mimarı ile yeniden inşa edilen Çanakkale Kordon Öğretmen Evi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Burayı, Türkiye’nin parlayan yıldızı Çanakkale’mize yakışır, öğretmen ve misafirleri en iyi ağırlayacak modern bir yapı olarak yeniden hizmete açıyoruz. Çünkü öğretmenlerimiz fedakar ve azimli yol göstericilerimizdir. Bir medeniyeti, bir kültürü inşa eden aziz ve muhterem rehberlerimizdir. Öğretmenlerimize rahat edebileceği mekanlar temin etmek de bizim görevimiz…”

“Öğretmenlerimiz için yaptığımız bu işten gurur duyuyoruz”

Bülent Turan da, öğretmen evinin eşsiz lokasyonuna vurgu yaparak şu sözleri kullandı:

“Kordon Öğretmen Evimiz, sahilimizin en güzel yerinde, çok özel bir lokasyonda… Farklı fonksiyonlardaki salonların olduğu, öncelikle emekli öğretmenlerimize hizmet edecek olan özel bir yer. Biz her zaman meydanların, şehirlerin kimliği olduğunu söyledik. Bu bağlamda, bugün kıymetli öğretmenlerimiz için böyle güzel bir yerde, böyle güzel bir iş yapmanın gurunu yaşıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, dünyanın her yerinde insan topluluğunun en özverili ve kıymetli topluluğu öğretmenlerdir. Evlatlarımızı, torunlarımızı emanet ettiğimiz insanlar bu insanlar… Onlar için yapılan bu kıymetli yerin inşasında emeği geçen özel idaresinden, valisine, milletvekilinden belediyesine, bu binada çalışan sıvacıya kadar, herkese çok teşekkür ediyoruz.”

“2018 Çanakkale’nin yılı oldu”

Kürsü konuşmalarından bir diğerini ise Jülide İskenderoğlu gerçekleştirdi. İskenderoğlu, konuşmasında Çanakkale’ye yönelik yapılan yatırımlara vurgu yaparak “Geride bıraktığımız 2018, Troya yılı ve yapılan yatırımlarla Çanakkale’nin yılı oldu. Tüm dünyada, mimari ve kültürel yapısıyla ilgi odağı haline gelen Çanakkale’nin değişimi ve gelişimi hak ettiğine inanıyoruz. Bununla birlikte bugün böylesine ender bir lokasyonda açılışını yaptığımız, Kordon Öğretmen Evimiz de, eğitimden sağlığa kültür ve turizme kadar dünyanın çekim merkezi haline gelen Çanakkale’ye kazandırılmış bir değerdir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech