Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz: “Çan’a Tıp Merkezi Açacağız!”

CHP Çan Belediye Başkan

CHP Çan Belediye Başkan Adayı Bülent Öz, 31 Mart Yerel Seçimlerini kazandığı takdirde Çan’a Tıp Merkezi açacağını belirterek “İlçemize açacağımız Tıp Merkezi ile eksikliğini hissettiğimiz sağlık hizmetlerini Çan’ımıza getireceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Çan Belediye Başkan Adayı, Eski Milletvekili Bülent Öz’ün Çan için açıkladığı seçim vaatlerinden biri de ‘Tıp Merkezi’ oldu. Öz, açılacak bu merkezle birlikte ilçe sakinlerinin civar il ve ilçelere tedavi için gitmesine gerek kalmayacağını, poliklinik, sağlıklı yaşam, ambulans ve evde bakım hizmetleri ile Çan halkına gerekli tüm sağlık hizmetlerinin verileceğini belirtti.

“Hastalara SGK kapsamında ücretsiz hizmet verilecek”

Bülent Öz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hastalarımıza alanında uzman doktorlar tarafından ayakta muayene, tetkik, MR ve TOMOGRAFİ çekimi ve raporlama, teşhis ve tedavi hizmetlerinin verildiği, hastalarımızın röntgenlerinin çekilip tıbbi tahlillerinin yapıldığı 2. Basamak sağlık hizmetleri ile şifa bulacağı, SGK kapsamında sizlerden ücret alınmadan belediye kanunlarının bize verdiği yetkiler çerçevesinde sunulacaktır.”

Sağlık yaşam merkezi yapılacak

Öz, Tıp Merkezi’ne ek olarak ‘sağlıklı yaşam merkezi’ adında bir projeleri daha olduğunu da belitti. Günümüz modern yaşamının ortaya çıkardığı hastalıklar ile mücadele edecek bu merkezde ise hekim kontrolünde Klinik Psikolog, Diyetisyen ve Fizyoterapistlerle hizmet verileceğini söyleyen Bülent Öz, “Bu merkezimizde de aşırı kilo, obezite, stres kaynaklı psikolojik problemlerinize çözüm bulabilecek, evde fizyoterapi hizmeti alabileceksiniz. Ayrıca Aile Danışmanlığı, Evlilik ve Çift Danışmanlığı ile ekonomik, sosyal ve kültürel nedenlerle oluşan sıkıntılarınıza ücretsiz çözüm bulabileceksiniz” açıklamasını yaptı.

Hasta nakil aracı ve evde sağlık hizmeti de verilecek!

Proje kapsamında uygulanacak bir diğer sağlık hizmetlerinden biri de ‘hasta nakil aracı’ olacak. Bu sağlık hizmeti de, acil tıp teknikerleri eşliğinde ambulans nakil hizmeti olarak ilçe sınırları içerisinde acil sevki gerekmeyen, ilgili sağlık kuruluşlarına muayene ve tetkik amaçlı gidecek, hareket kabiliyeti olmayan ya da azalmış hastalar için geçerli olacak.

Öz, son olarak evde sağlık hizmetleri projesini ise şöyle anlattı: “Belediyemiz bünyesinde tesis edeceğimiz ekibimiz ile resmi sağlık kuruluşlarımızın vermiş olduğu hizmetlerin yanı sıra, bakıma muhtaç yaşlı ve engelli hastalarımızın kontrollerini evlerinde yaparak, destekleyici sağlık hizmetlerini vereceğiz. Bu kapsamda; kan alma, enjeksiyon, serum bağlama, tansiyon, pansuman hizmetleri (bazı hizmetler reçeteye bağlıdır) verilecektir. Kişisel bakımını sağlayamayan hastaların kişisel bakımının sağlanması, imkânı olmayan yaşlı hastalarımızın ev temizlik ve bakımları gerçekleştirilecek.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech