Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Güzelyalı’da Doğalgaza Talep Yok!”

AKSA Çanakkale Doğalgaz Bölge

AKSA Çanakkale Doğalgaz Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, GÜNDEM’e yaptığı açıklamalarda Lapseki ve Güzelyalı-Dardanos bölgelerine yapılan doğalgaz yatırımlarını ve talepleri değerlendirdi. Aloğlu, “Lapseki’de doğalgaz abonelik sayısından memnunuz fakat Güzelyalı’da maalesef istediğimiz rakama ulaşamadık” şeklinde konuştu.

GÜNDEM’e özel açıklamalarda bulunan AKSA Çanakkale Doğalgaz Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, Lapseki ve Güzelyalı-Dardanos bölgelerine yapılan yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu. 2017 yılında başladıkları çalışmaları kasım 2018’de tamamlayarak söz konusu ilçelere doğalgazı vermeye başladıklarını belirten Aloğlu şöyle konuştu:

“Lapseki’ye 2 milyonluk yatırım yaptık”

“Geçtiğimiz kasım ayı itibariyle Lapseki’ye doğalgazı vermeye başladık. Ve 1 ayda 1050 tane abone aldık. Lapseki iyi gidiyor açıkçası. Beklediğimizden daha iyi gidiyor, diyebilirim. Şimdiye kadar 2 milyonluk bir yatırımımız oldu bu ilçeye. Daha da devam edecek.”

Muhammet Aloğlu, Güzelyalı-Dardanos hattında ise doğalgazda beklenen abone sayısına ulaşılamadığını söyledi. Aloğlu “Güzelyalı ve Dardanos’ta da 2017’de başladık çalışmalara. Ve şimdiye dek de yaklaşık 3 milyon yatırım yapıldı, daha da yapılacak. Ama oralarda maalesef beklediğimiz talep gelmedi. Bu belki de oranın sayfiye bir yer olmasından belki de gazı geç vermemizden kaynaklıdır. Şu an 100’er 200’er abonelik var. Binin üzerinde olması gerekiyordu açıkçası, beklentimizin çok çok altında kaldı oralar” dedi.

“Gelibolu’ya da talep var ama…”

Müdür Aloğlu, Gelibolu için ise temkinli konuşarak “Gelibolu’ya da doğalgaz talebi var ama şirket olarak şu an bunu değerlendirme gibi bir durumumuz yok. Henüz önümüzü göremiyoruz. O yüzden bu konuyu da sonra değerlendireceğiz” dedi.

“2019 için yatırımlara temkinli bakıyoruz”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan da dem vuran Aloğlu, şu an için 2019’da şirket olarak çok fazla yatırımda bulunmak gibi bir düşünceleri olmadığını söyledi. Buna keza Aloğlu, yıl içinde ekonomik konjonktürün değişmesi halinde ise yatırım planlarının da buna bağlı olarak değişeceğini belirterek “Ekonomik krizlerden dolayı şirketler frene basıyor şu an. Onun için çok fazla yatırım planı yok. Biz de temkinli yaklaşıyoruz. Herkes tedirgin, herkes seçimi bekliyor. Ama kimi ekonomistler de seçim çok önemli değil, haziranı görmek lazım, diyorlar. Bakalım, bekliyoruz biz de. 2019 neler getirecek göreceğiz” sözlerini kullandı.

“Vatandaşın cebinden para çıkmasın diye…”

Açıklamalarında ‘kredi kartıyla fatura ödeyememe’ meselesine de değinen Aloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kredi kartıyla abonelik ve sözleşme yapılabiliyor. Ama fatura ödemelerinde kredi kartı kullanılmıyor. Çünkü bu durumda bankalar komisyon alıyor bizden. O komisyon da vatandaşın cebinden çıkacak. Vatandaşın cebinden boş yere para çıkmasın diye kredi kartıyla tahsilat yapılmıyor.”

“Doğalgazda yüzde 10 indirim var!”

Muhammet Aloğlu sözlerini doğalgazda yapılan indirimi hatırlatarak noktaladı. Bununla birlikte doğalgazın kömüre nazaran hem son derece temiz hem de daha hesaplı bir ısınma sistemi olduğunu belirten Aloğlu son olarak şunları kaydetti: “2018’de doğalgaza iki kere, yüzde 9-yüzde 9 zam uygulanmıştı. Şimdi ise bu zamlardan biri çekildi ve yüzde 10’luk bir indirim yapıldı. Ama Çanakkale’nin bazı ilçelerinde Çan gibi, sonra Ezine gibi hala yüksek kömür kullanımı var. Bu kullanımın azalmasının ve vatandaşların doğalgaza yönlenmesinin çok daha sağlıklı ve hesaplı olacağını söyleyebilirim.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech