Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Mutan, “İmar Barışı’nın suyu çıktı!”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan İmar Barışı birçok vatandaş tarafından faydalanılan bir konuya dönüştü. İmar Barışı 15 Haziran 2019’a kadar uzatıldı. Konuyla ilgili Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, sert açıklamalarda bulundu. Mutan yapmış olduğu açıklamalarında, “İmar Barışı konusunun suyu çıktı. Biz kaçak yapı sorunu bitecek derken daha da hortladı. Biz Belediye bünyesinde kaçak yapı takibi için bir TİM kurduk” vurgusunda bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan dün basın toplantısı düzenledi. Toplantının birinci gündem maddesi İmar Barışı oldu. Mutan İmar Barışı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

“Kepez’de kaçak yapı 5 katına çıktı”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Konumuz İmar Barışı. İmar Barışı 15 Haziran 2019’a ertelendi. Bu işin iyice suyun çıktı. Beldemden yola çıkarsak, 6-7 ayda Kepez’deki kaçak bina mühürlemeleri beş katına çıktı. İnsanlara İmar Barışı tam anlatılamadı ve seçim rüşvetine döndü. Benim evimin önünde bir bina eklenti yapıyor. Çıkıyorum; “Ey arkadaşlar ne yapıyorsunuz” diyorum, “Biz İmar Barışı’ndan faydalanacağız” diyorlar.

“Vatandaş kazmayla kürekle inşaat yapıyor”

Konu oldukça yanlış anlaşıldı ve vatandaş eline kazmayı küreği aldı ve inşaat yapmaya başladı. Bir taraftan da Bakanlık bize kaçaklara müsade etmeyin diyor. Tam takır olan oyları ve tam takır olan Devlet kasasını çoğaltmaya yönelik bir proje.

“Biz inatla kaçak yapılaşmaya karşı cebelleşiyoruz”

Bugün gelinen noktada ben inatla cebelleşiyoruz. Biz İmar Barışı ile ilgili bir tim oluşturduk. Kaçak yapı yapanlara yetişemiyoruz. Kamu adına, yerel yönetimlerde imar süreci yönetilemiyor. Kaçak koşturmaktan, imarda işi gücü bıraktık kaçak kovalıyoruz. Vatandaş 3-5 kuruş devlete para veriyor. İmar konusunda Belediye’nin kasasına bir kuruş para girmiyor. Buradan vatandaşa sesleniyorum. “Mevzuatın daha tamamını tamamlamadılar. İmar barışı ile ilgili Adliye koridorları dolacak.”

“9.5 Milyon insan başvurdu-10 Milyar TL para toplandı!”

Benim evimin önünde iki tane kaçak oluştu. Şu anda yaklaşık 9.5 Milyon insanın başvurduğu 10 Milyar TL gibi bir rakamında toplandığından bahsediliyor. 9.5 Milyon kaçak yapıdan bahsediyoruz ve Devlet bu süreci 6 ay daha uzatma yoluna gidiyor. Belediyelerin işi kaçağı denetlemektir ama gereken neyse yapılsın. Biz bunların bitmesini bekliyorduk, İmar Barışı’ndan sonra bunlar daha da çoğalmaya başladı. Bu süreç neden uzatılıyor?” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech