Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Selçuk’tan Ceylan’a Cevap Geldi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın bütçe komisyon görüşmelerinde “Kar amacı gütmeyen kurumlara yapılan transferler” hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelttiği soru, Bakan Ziya Selçuk tarafından cevaplandı. Selçuk, Ceylan’ın sorusunu “Milli Eğitim bütçesinden 166 milyon lira vakıf, dernek ve farklı kurumlara aktarıldı” şeklinde yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmeleri esnasında Milli Eğitim Bakanlığına yönelik “Kar amacı gütmeyen kurumlara yapılan transferler” ilgili soru yöneltmişti.

Bakan Selçuk, yayınladığı açıklamada ise Milli Eğitim bütçesinden 166 milyon liranın vakıf, dernek ve farklı kurumlara aktarıldığı bildirildi. 2016 yılında kurulan Türkiye Maarif Vakfı’na da 163 milyon lira aktarıldığı ortaya çıktı.

“Neden bir vakfa 163 milyon lira aktarılır?”

Ceylan, “Milli Eğitim Bakanlığı, 2002 yılında bütçesinin yüzde 18’ini eğitim öğretim yatırımlarına aktaran bir bakanlıktan, 2017 yılında yüzde 8’ini eğitim öğretime aktaran bir bakanlığa dönüşmüştür. Kontrolünün Cumhurbaşkanı’nın elinde olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 163 milyon lira aktarılan Maarif Vakfı’nın, 32 ülkede 179 okul, 2 Üniversite ve 17 yurdu işlettiği, 19 ülkede farklı faaliyetler yürüttüğü ve toplam 91 ülke ile temas halinde olduğu öğrenildi. Ancak 32 ülkede okulları, üniversiteleri ve yurtları işleten bir vakfa 163 milyon lira neden aktarılma ihtiyacı duyulur? Bu okullar terör örgütü FETÖ / PDY’den kalan okullar ve geçmişte örgütün en büyük gelir kaynağı olmuştu. Şimdi neden eğitim bütçesinden kesip bu vakfa para aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech