Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erler Yemin Etti

Çanakkale 116’ncı Jandarma Eğitim

Çanakkale 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, acemi erler için yemin töreni düzenledi. Askerler tarafından şiirlerin okunduğu, geçitlerin yapıldığı geniş katılımlı törende duygusal anlar yaşandı…

Çanakkale Jandarma Eğitim Alay Kışlası’nda, dün sabah saat 10’da acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Protokolde Vali Orhan Tavlı’yla üst düzey askeri personelin yer aldığı törene, erlerin aileleri de geniş katılım gösterdi.

“Barışta ve savaşta, karada, denize ve havada…”

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Mehmetçiklerin yemin ettiği sıralarda ise duygusal anlar yaşandı. Askerlerin bir ağızdan ettiği yemin şöyleydi:

“Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk Sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime, namusum üzerine ant içerim.”

Yeminin ardından ise Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ şiiri eşliğinde bayrak geçidi yapıldı. Türk Bayrağı’nın geçidi hem protokol hem de vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken tören, askerlerin okudukları şiir ve konuşmalarla devam etti.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech