Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umurbey Belediyesi’nden Çanakkale’de bir ilk

Vatandaşların;  kaybettikleri yakınlarının cenazelerini,

Vatandaşların;  kaybettikleri yakınlarının cenazelerini, defin işlemleri öncesi uzun süreli bekletmelerine olanak sağlayan klimalı tabutun teslimi Umurbey Belediyesine yapıldı.

Umurbey Belediyesi’nin haberine göre Belediye Başkanı Sami Yavaş, cenaze hizmet standartlarını yükseltmek için yeni bir icraatta bulundu.

Umurbey Belediyesince bir süre önce siparişi verilen ve Çanakkale’de bir ilk olma niteliği taşıyan klimalı tabutun teslimi dün gerçekleştirildi.

Teslimatın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin bildiği gibi ölüm de hayatın gerçeği. Bizler dünya yaşamlarını yarın ölecekmiş gibi doğruluk yolunda sürdüren bir ümmetin evlatlarıyız. Beldeler ve köyler mevcut iş potansiyelinin azlığı dolayısıyla dışarıya göç veriyor. Umurbey’de birçok ailenin çocuğu, yakını, akrabası başka şehirlerde, hatta başka ülkelerde yaşıyor. Dolayısıyla bazen cenazelere yetişememe durumu oluyor. Herkes sevdiğine son vazifesini yapmak ister. Bu nedenle, mevtanın bozulmadan cenaze evinde bekletilmesine olanak sağlayan klimalı tabut projesi bir süredir gündemimizdeydi. Halkımızın da bu yönde talebi mevcuttu. Belediyemize teslimatı yapılan ve Çanakkale’de bir ilk olma özelliği taşıyan klimalı tabut aracılığıyla bu olumsuzluğun önüne geçmeyi hedefliyoruz.”

Üretici firma sahibi Murat Şahin ise klimalı tabutun özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Özel yalıtımlı malzemeden ürettiğimiz klimalı tabut 220 volt elektrikle çalışıyor. Klima sistemi aracılığıyla soğuk havayı muhafaza ediyor. Bu özellik sayesinde cenazenin 3 ila 5 gün süreyle bozulmadan içinde bekletilmesine olanak sağlıyor.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech