Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
H. Ayşe İrim

Haramdan sorumlu devlet bakanları

İnsanlık tarihi kadar eskidir herhalde birilerinin kendi inanış ve yaşam tarzından farklı olanı “haram” diyerek damgalaması.

Bazı dönemlerde toplumlar kendi içlerinde farklılıklarıyla yaşamayı daha iyi başarır, bazı dönemlerde ise eline yüzüne bulaştırır.

Her yılbaşı geldiğinde bu “haram” damgasından nasibini alan bir kesim var ki; neredeyse her kesim hallerine üzülür.

Milli Piyango satıcıları!

Memlekette onlardan başka haram satan-yiyen kalmamış da, tüm sorunlar onlar engellenince yok oluverecekmiş gibi davranan bu zümre; kimi zaman eline broşür alır, kimi zaman mikrofon tutar.

Canım güzel kardeşim,

Sen hakikaten haramdan kaçınmakta kararlı isen neden Diyanet İşleri Başkanlığı kapısında dolanmıyorsun? Malum kendileri içkiden, sigaradan ve dahi hatta genelevlerden, kendisinden kesilen vergilerden Diyanet’e pay aktarılmasına karşı oldukları halde ellerinden bir şey gelmediği için helal etmeyen inançlı kesimden falan alınan vergiler sayesinde gayet hoş bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Ben daha bir gün olsun benim maaşım haramdan geliyor diyerek, istifayı basan imam ya da yüksek din görevlisi görmedim.

Ya da ne bileyim, hani sizlerin pek çoğunun bağlı oldukları tarikatlara gelir elde etmek için “hatırlı tanıdıklar” devreye sokarak aldığınız ihaleler veyahut yaptığınız ticaretten elde ettiğiniz kazanç haram olmuyor mu?

Kimseden çalmadan, gelirine fesat karıştırmadan ekmeğini kazanmaya çalışan insanlar için özellikle önemli olan ve neredeyse bir gelenek haline geldiğinden toplumun her kesiminin kimi zaman umutla, kimi zaman da eğlenceyle aldığı biletin peşine düşeceğinize; önce kendi kursaklarınızdan geçen haramın hesabını verin.

Bu karda kışta, soğukta evine götüreceği üç-beş kuruş için sabahtan akşama kadar insanlarla uğraşan Milli Piyangocuları da rahat bırakın.

Ha zaten herkes de gayet farkında asıl niyetinizin insanları haramdan uzak durmaya çağırmak olmadığını. Öyle olsaydı kimlerin kapısında broşür dağıtıyor olacağınızı da herkes biliyor.

Velhasılı, her adımınızla kendi haram bankalarınızı dolduruyorsunuz. Gelin, siz en iyisi yol yakınken dönün bu yanlıştan.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech