Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO ve ÇTB, Diyalog Güçlendirme Toplantısı’na katıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Tekirdağ’da düzenlenen Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’na katıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulundaki Bankaların (İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, Halkbank, Vakıfbank, TEB, İNG, Eximbank, Odeabank, Şekerbank, Citibank) Genel Müdürleri veya Genel Müdür Yardımcılarının katılımlarıyla, Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı düzenlendi.

24 Aralık 2018 tarihinde Tekirdağ Ramada Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İ.Volkan Temiz, Meclis Üyeleri Ahmet Demir, Ali Karaman, Batuhan Eyit, İbrahim Şahinkaya, Metin Tunç, Şahin Bektaş, Şakir Kutluay, 7 no’lu Komite Başkanı Ersin Vural, 11 no’lu Komite Başkanı Ercan Döner, 20 no’lu Komite Başkanı Faruk Kartal, 18 no’lu komite üyesi Metin Kenar, Ersin Aycibin ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundular.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın toplantı öncesinde yaptıkları basın açıklamasında iki sektörün birbirini anlamaya ve dinlemeye ihtiyacı olduğunu belirterek sıkıntılı süreçten el ele vererek çıkılacağını vurguladılar.

“FİNANSMANA ULAŞMA KANALLARI AÇIK TUTULMALI”

KOBİ’lerin finansmana ulaşabilme kanallarının açık tutulmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler olduğundan, ancak ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğinden bahsetti. Oda ve borsalardan gelen talepleri TOBB olarak hükümette ilettiklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu hükümetin bundan hareketle 4 sektörde vergi indirimi yaparak piyasaların canlanması noktasında ilk adımı attığını söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın “Reel sektör ile bankacılık sektörü ülkenin ileriye gitmesi kalkınması, istihdamı ve büyümesi için ne yapmamız gerekiyorsa bugün onu konuşacağız ve tartışacağız. Her iki tarafın eksiği fazlası noksanı daha iyisi nasıl olur onu konuşacağız. Açık yüreklilikle tartışacağız. Toplantının sonunda gerekirse firmalarımız ile birebir görüşeceğiz” diye konuştu.

“BANKALAR TÜKETİMİ DEĞİL ÜRETİMİ DESTEKLEMELİ”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Son dönemde ticari kredilerin vadesinden önce bankalar tarafından kapatılmasının talep edilmesi, zaten yüksek faiz ödeyen tacirimizin tüccarımızın belini iyice büktü. Piyasada nakit para akışının olmaması ayakta durmak için çabalayan KOBİ’lerimiz ancak banka kredileriyle değirmenine su aktarıyor. Bazı bankalarımızın bu durumu fırsata çevirmesi ticari ahlaka ve piyasa teamüllerine aykırı. KOBİ’lerimiz olmazsa bankalarımız fatura tahsilat haricinde hiçbir işlem yapamaz hale gelir. Biz ÇTSO olarak, üyelerimizin sadece bankalar ile ilgili sorunlarını dinlemek üzere bir birim kurduk. Bu süreçte iletilen sıkıntıları da bu toplantıda doğrudan bankaların genel müdürlerine bildirme imkanımız oldu. Çanakkale’nin sadece emekli, öğrenci şehri olmadığını, Çanakkale’de üreticiler de olduğunu, üretmek isteyenlerde olduğunu, yatırımlara açık bir il olduğunu belirttik. TBB Başkanı’na özellikle de tüketici kredileri ile ilgili kaç bankacı istihdam ettiklerini, üretici kredileri için kaç bankacı istihdam ettiklerini sordum.” diyerek bire bir de görüşme imkanı sağlanan bu toplantı için emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale nin yer aldığı 4 ilin iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla Tekirdağ’da gerçekleştirilen Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısının ismine uygun olarak diyalogları geliştiren ve faydalı bir toplantı olduğunu belirtti.

Başkan Üzen bu toplantılarla reel sektör ve finans sektörünün birbirini daha iyi anlayıp ortak çözüm geliştireceğine de işaret etti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech