Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuzu Limanı’nın özelleştirmesi ertelendi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye (TDİ) ait Gökçeada Kuzu Limanı, 36 yıl süreli “İşletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi için ihaleye açılmıştı. Limanın bir bütün halinde özelleştirileceği ihalede, teklif verme süresi 2019’a ertelendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 5 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına göre; geçici teminat bedeli 10 milyon TL olarak belirlenen ihaleye, 21 Aralık 2018 tarihine kadar teklif verilebilecekti. Cuma Günü teklif süresi ertelenerek, 15 Nisan 2019 tarihi 17.00’a kadar uzatıldı. “Pazarlık usulü” ile gerçekleşecek ihale, İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

TDİ’nin resmi sitesinde yer alan duyuruda, “Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.ye ait Gökçeada Kuzu Limanı’nın 36 yıl süreyle  ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde son teklif verme tarihi 15.04.2019 tarihine kadar uzatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kuzu Limanı, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde özelleştirilecek. Geçici teminat bedeli 10 milyon lira olarak belirlenen ihalenin şartname ve tanıtım dokümanı, 10 bin lira karşılığında temin edilebilecek. Gerçek ve tüzel kişiler ile Ortak Girişim Gruplarının katılabileceği ihaleye, yabancı gerçek ve tüzel kişiler katılamayacak.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech