Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çarşı Günleri Esnafa Umut Oldu

Çanakkale Belediyesi tarafından dar

Çanakkale Belediyesi tarafından dar boğazdaki esnafı rahatlatmak ve vatandaşları alışverişe teşvik ederek yerli ekonomiyi canlandırmak için 29 Aralık’ta Çarşı Caddesi’nde organize edilecek olan Çarşı’da Buluşalım etkinliği esnafa umut oldu. GÜNDEM’e konuşan pek çok işletme sahibi şölen havasında geçecek etkinlik boyunca uygulanacak indirimlerle hem sürümden kazanmayı hem de vatandaşın yüzünü güldürmeyi amaçlıyor…

‘Çarşı bizimdir’ sloganıyla yola çıkan Çanakkale Belediyesi ve beraberindeki pek çok esnaf, uzun uğraşların neticesinde 29 Aralık günü Çarşı Caddesi’nde bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Ekonomik krizle çalkanan ülkede yerli ve milli değerlere sahip çıkmak ve yerel esnafın bütçesini kalkındırmaya yönelik düzenlenecek etkinlikte, gün boyu indirimler yapılarak halk alışverişe teşvik edilecek.

Konuyla ilgili GÜNDEM’e görüşlerini açıklayan Çarşı esnafı da etkinlikten yana umutlu. Hatta içlerinde ‘Geç bile kalındı!’ diye yakınan dahi var…

“Faydası oluyor ki yapılıyor…”

Cadde esnaflarından Nabi Giyim’in Sahibi Nabi Gök etkinlikle ilgili görüş bildiren esnaflardan biri oldu. Gök, ekonomiye can vermek adına atılmış adımı oldukça olumlu bulduğunu ifade ederek “Faydası muhakkak olur. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Sen esnaf olarak ürününü koyacaksın, alan alacak. 900 liralık takım elbisem var mesela, onu 400-450 lira yapacağım o gün. İnşallah iyi olur, diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlar da memnun kalacaktır. Dışarı ayrı mal çıkaracağız, içeride ayrı mal olacak. Pilavımız olacak, tatlımız olacak. Bu tip etkinlikler pek çok şehirde oluyor. Faydası oluyor ki yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Kalabalık caddeler insanları alışverişe teşvik edecektir”

Çarşı Caddesi’nde giyim üzerine satış yapan Y&Fashion’dan Rümeysa Güneş de benzer yönde görüş bildirdi. Güneş, etkinlikle ilgili “Gayet güzel düşünülmüş bir uygulama öncelikle. Sokakların, caddelerin kalabalık olması insanları alışveriş yapmaya yönlendirecek haliyle. Bu da esnafın satışlarına mutlaka olumlu yönde katkı sağlayacak. Düşünenleri tebrik etmek lazım, sonuçlarını hep beraber göreceğiz” sözlerini kullandı.

“Etkinlik olumlu ama büyük beklentiye girmemek gerek”

Polim Pier mağazasının işletmecisi Sevtap Yazıcı da Belediye’nin bu girişimini olumlu bulanlardan. Yazıcı, “Güzel bir etkinlik, her şeyden önce. Temennimiz satışlarımızı olumlu açıdan etkilemesi yönünde” şeklinde görüş bildirirken bir yandan temkinli davranarak “Ama göreceğiz bakalım, çok da büyük beklentiye girmemek gerekiyor. Vatandaşın bütçesi malum” sözleriyle tedirginliğini dile getirdi.

“Esnafı canlandırmak için iyi düşünülmüş bir fikir”

Cadde üzerinde bulunan ve çocuk giyim üzerine atış yapan Begesan Çocuk Dünyası İşletme Sahibi Gül Yılmaz ise etkinliği şu sözlerle destekledi: “Buna benzer bir etkinlik daha önce de yapılmıştı. Hatta o zamanlar Kent Konsey’i o güne özel poşet de dağıtmıştı esnafa. O zaman oldukça faydası olmuştu ama tabii o zamanlar ekonomimiz daha iyi durumdaydı. Şimdi günümüz de ekonomik koşullar malum, a’dan z’ye her şeye zam geldi. İnsanların alım gücü de yok. Ben müşterilerimden de aynı şeyi duyuyorum, çok acil ihtiyaçların dışında hiçbir şey almıyoruz, idareli davranıyoruz, diyorlar. Bu şartlar altında esnafı canlandırmak için iyi düşünülmüş bir fikir, umarım faydasını görürüz.”

“Geç bile kalındı”

Bargello Parfüm İşletmecisi Evren Öçal, böyle bir girişimin yerinde fakat çok kalınmış bir adım olduğunu düşünenlerden. Öçal, pek çok il ve ilçede bu tip etkinliklerin yapıldığını ifade ederek “Oldukça iyi düşünülmüş bir fikir. Ama bence geç bile kalındı. Bakıyorsunuz, Biga’da dahi uygulanıyor bu yöntem. Kışları mesela kestane festivali yapılıyor. İnsanlar dışarı çıkıp dolaşırken bir yandan kestane yiyor bir yandan da mağazaları gezerek alışveriş yapıyorlar. Dükkanlar da gece geç saatlere kadar, 11’e, 12’ye kadar açık duruyor. Çanakkale’de de kesinlikle uygulanması lazım. Mutlaka faydası olacaktır” dedi.

“Esnaf için yararlı olacağını düşünüyorum”

Çarşı Caddesi’nde fast food satışı yapan Etiler Marmaris İşletmecisi Hüseyin Erol da Çarşı Günleri etkinliğini destekleyen esnaflardan biri. Erol, “Ben ilk defa duyuyorum böyle bir uygulama olacağını. İnsanları alışveriş yapmaya teşvik etmesi açısından olumlu buluyorum. Özellikle ekonomik şartlar baz alındığında gayet mantıklı bir uygulama. Yararlı olacağını düşünüyorum esnaf için” sözleriyle etkinlikten umutlu olduğunu ifade etti.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech