Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bireysel silahlanmaya karşıyız!”

Salı Günü, pazaryerinde bir

Salı Günü, pazaryerinde bir kadının vurulması kentte infial yarattı. Siyasiler bireysel silahlanmanın tehlikesine dikkat çeken açıklamaları peş peşe yaparken,  CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali’den de bir açıklama geldi.

Pazaryerinde alışveriş yapmakta olan bir kadının, husumeti olan iki kişiden birinin silahından çıkan kurşunla vurulması kentte infial yarattı. Siyasiler açıklamalarını yaparken, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale’de Pazar alışverişi yapan Filiz Çayırlı, iki kişi arasında çıkan silahlı kavgadan başına isabet eden mermi ile yaralandı.

Barışın kenti Çanakkale’mizde bu tür olayların yaşanması çok acıdır. Bireysel silahlanmanın daha kontrollü olması gerekir. Türkiye’de her yıl 4500 kişi bireysel silahlarla hayatını kaybetmektedir. Şiddeti önleme programı, ateşli silahların erişiminin kısıtlanmasıyla, alınacak ilk 3 sıradaki önlemler içerisine girmektedir.

Adaletin ve hakkın azaldığı bu sistemde, ne acıdır ki analarımız, bacılarımız evine ekmek götürürken bu çirkin durumlara maruz kalmıştır.

Bizlerde, Merkez İlçe Kadın Kolları olarak, bu yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz.

Kadınlar ölmesin, bireysel silahlanmaya karşıyız.”

Nermin Yıldız

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech