Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Etik ve Adalet konuşulacak

Koza Gençlik Derneği bünyesinde

Koza Gençlik Derneği bünyesinde oluşturulan Felsefe Okulu’nun ikinci etkinliğinde Prof. Dr. Ş. Halil Turan ile “Jean-Jaques Rousseau: Etik ve Adalet” konuşulacak.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği, kent halkını her ay farklı konular ve konuklarla gerçekleştirilen Felsefe Okulu buluşmalarına davet ediyor. Hem eğitici bilgiler almak hem de keyifli sohbet etmek isteyenleri bekleyen Felsefe Okulu etkinliklerinin ikincisinin konusu ise Jean-Jaques Rousseau: Etik ve Adalet olacak.

Her ay yeni bir konuşmacı ve temayla Felsefe biliminin yaygınlaşmasına katkı sunmayı amaçlayan okulda, katılımcılar, Felsefenin ne olduğuna dair felsefi kavramlar ve bu kavramların anlamlandırılması, felsefenin metodolojisi ve felsefe tarihi hakkında genel bir bilgiye sahip oluyorlar. Kazandırılan bu temel bilgiler; felsefi metinleri okumalarında ve tartışmalarında, kitap ve filozof çözümlemelerinde alt yapı oluşturacak şekilde planlanıyor.

Koza Felsefe Okulu’nun bu ay “Jean-Jaques Rousseau: Etik ve Adalet” konulu 2. etkinliğinin konuşmacısı Prof. Dr. Ş. Halil Turan olacak.

22 Aralık 2018 saat 14.00’de düzenlenecek buluşma Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Ş. Halil TURAN Kimdir?

ODTÜ Felsefe Bölümü Başkanı (Profesör), Lisans derecesini ODTÜ Fizik Bölümü’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini ODTÜ Felsefe Bölümü’nden aldı.

İlgi ve çalışma alanları: Epistomoloji, Bilim Felsefesi, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Descartes, Locke, Rousseau, Hume, Kant, Kuhn. “Mantık Terimleri Sözlüğü” kitabının (Teo Grünberg, David Grünberg ve Adnan Onart ile birlikte) ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech