Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTB, UHK Genel Kurulunda

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB),

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB), Konya’da gerçekleştirilen Ulusal Hububat Konseyi’nin (UHK) 8. Olağan Mali Genel Kurul toplantısına katıldı.

Ülkemiz tarım sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarından olan ve hububat, zahirecilik, unlu mamuller, yemcilik, fırıncılık gibi sektörlerin politikalarına önemli katkı sağlayan Ulusal Hububat Konseyinin (UHK) 8. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Konya Ticaret Borsası (KTB) konferans salonunda gerçekleştirildi.

Genel kurulda, stratejik bir ürün olan hububatın önemine dikkat çekildi. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Dr. Ahmet Yılmaz ile tarım paydaşlarının da hazır bulunduğu toplantıya Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Badem ve Yönetim Kurulu Üyesi Birol Çetin katılım sağladı.

Genel Kurulda ayrıca son yıllarda ne yazık ki ekmeğin günlük tüketimden çıkartılarak rahatlıkla zayıflanabileceği yönünde popüler diyet kültürünün oluşturduğu ciddi bir yanılgı olduğu, uzun süre boyunca ekmek tüketmemek, vücudun ihtiyacı olan glikozu elde edebilmek için kaslarını yakmasına sebep olacağı belirtildi. Aynı zamanda Buğdayımızın kaliteli olması ve GDO bulunmadığını göz önünü aldığımızda Buğdayın insan beslenmesindeki öneminin daha da vurgulanması ve ulusal basında yer alması gerektiği sektör oyuncuları tarafından ortak görüş olarak belirtildi.

UHK Araştırma ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu’nun ‘Türkiye’de Hububat Üretimi 2018 Yılı Değerlendirmesi’ sunumuyla devam eden program, katılımcıların sektörle ilgili görüşleriyle son buldu.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech