Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Atatürk’ün CHP’si ile Şimdiki CHP Aynı Değil”

AK Parti ve CHP

AK Parti ve CHP milletvekilleri arasındaki ‘sokağa davet’ tartışması büyüyor. Geçtiğimiz gün CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in ‘meydansa meydan, biz buradayız!’ çıkışına, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise “Atatürk’ün partisi CHP ile Fetö’cüleri savunan CHP aynı parti değil” şeklinde konuştu.

AK Parti ile CHP arasındaki ipler bu kez ‘sokağa çıkma tartışması’ sebebiyle alevlendi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Unutmayın, tüm diktatörler en çok meydanlardan korkarlar. Gerektiğinde o meydanları doldurmaya, Türkiye’deki her türlü demokratik hakka direnmek gerektiğine; meydansa meydan biz buradayız, pabuç bırakmayız” dedi.

“15 Temmuz’da nasıl çıktıysak çıkarız!”

Bülent Turan ise Özgür Özel’in sözlerine yönelik “Meydanda ise bizde buradayız, korkumuz yok. Meclis olmasa belki sokağın anlamı olur; ama siz hala ‘sokak’ diyorsanız aciz ve demokratik olmadığınızı gösterir. Demokraside rekabet, yarış sandıkta olur. Halk ne derse baş tacı. Ama kendine güvenmeyen partilere, sokaktan korkumuz yok. 15 Temmuz’da nasıl çıktıysak çıkarız” çıkışında bulunurken tartışma meclis salonundan dışarı da taştı.

“CHP bir isim benzerliğinden ibaret…”

Turan, Özel’e yönelik eleştirilerini sosyal medya hesapları üzerinden de sürdürdü. CHP’nin Atatürk’ün kurduğu parti portesinden uzaklaştığını belirten AK Partili vekil, şöyle konuştu:

“Bugün bütçe görüşmelerinde Gazi Meclis’te CHP Grubunun Milli Savunma Bakanına hitabı, sokağa davet konusundaki yaklaşımı, Fetö’cü savcıların iddialarına sahip çıkışları bir daha gösterdi ki Atatürk’ün partisi ile Kılıçdaroğlu’nun partisi arasında zerre bağ/yakınlık kalmamıştır. Yani 2018 CHP’siyle 1923 CHP’si arasında felsefi bir bağlantı yok; ama daha da ötesi, 80 darbesiyle inkıtaya uğrayan/kapatılan CHP, tüzel kişiliğini de kaybetmiş. Kısacası 1992’de kurulan bu CHP, her bakımdan sadece bir isim benzerliğinden ibaret.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech