Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze ile 1 Milyona ulaşacağız

Dün saatler 10.30’u gösterdiğinde

Dün saatler 10.30’u gösterdiğinde İl Kültür Müdürlüğü’nde İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz basın mensupları ile bir araya geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Dokuz, 2018 yılının geride kalmasına sayılı günler kala Troia yılının nasıl geçtiğini değerlendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz dün basın mensupları ile bir araya geldi. Müdür Dokuz basın mensuplarının Toria Yılı nasıl geçti sorusu üzerine, 2018 Troia Yılı’nı değerlendirdi.

“Bu yılın bize olumlu etki edeceğini söyleyebiliriz”

Dokuz,  yapmış olduğu açıklamasında, “Bu yılın kentimiz turizmine çok olumlu etki ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Troya Ören Yeri ve Asos Ören Yeri en fazla ziyaretçi alan yerlerimiz arasında yer alıyor. Beklentimiz, Troya Ören Yerinin ziyarete açıldığından beri ulaştığımız rakamları egale etmek.

“Asos ören yerinde bu sene 150 bini bulacağız”

2011 yılında 530 Binli bir ziyaretçi sayısı var. Bu yıl 531 Bini bulunca egale etmiş olacağız. En büyük hedefimiz en kısa zamanda bir milyonu bulmak. Müze ile birlikte bu rakamlara ulaşacağız. Asos Ören Yeri’nde de 150 Bini bulacağız. Bu rakamlar daha önce hiç yakalanmadı. En önemli projemiz müzemizdi. Çok kıymetli bir müze…

“Yurt dışından birçok hazine geldi”

Yurt içi ve yurt dışından birçok hazine geldi.  Almanya ve Rusya’daki eserlerin getirilmesi konusunda da Bakanlığımız uğraş veriyor. Önemli olan bu kültür varlıklarının doğduğu yere geri getirilmesi. 2019 ile birlikte bu olumlu ivme sürdürülebilir hale gelecek, birçok etkinlik daimi hale gelecektir. Maratonlar, bisiklet yarışları gibi. Önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Etabı ilimizde de gerçekleştirilecek.  Nisan Ayı gibi olacak. Bu dünyanın en önemli bisikletçilerinin katıldığı etap Troia Yılının bereketidir. Önümüzdeki yıllarda Troya Yılının karşılığını daha etkin alacağız” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech