Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Pirinç Maskesi

Cildin daha parlak, daha

Cildin daha parlak, daha beyaz ve gözeneklerden arınmış görünmesi için mucize niteliğinde bir formül var. ‘Pirinç Maskesi’ denen ve kökenleri Asya’ya dayanan bu sihirli maske ile cildinizi hak ettiği güzelliği sağlayabilirsiniz.

Özellikle kadınların en çok önem verdikleri şey, şüphesiz sivilce ve siyah noktalardan arınmış bebeksi bir cilde sahip olmaktır. Bunun için pek çok kozmetik markasına ciddi paralar veren kadınlar bir yana bazıları ise çareyi daha doğal yöntemlerde arıyor.

Pirinç maskesini denediniz mi?

Asyalıların pürüzsüz görünen ciltlerinin sırrını hiç merak ettiniz mi? Sık sık pirinç tüketen ve bununla da kalmayıp pirinci ciltleri için de kullanan Asya toplumunun güzellik sırrı tam olarak bu!

Peki, bu kadar her derde deva niteliğindeki mucize bir maske nasıl hazırlanıyor? Yapılışı da uygulaması da oldukça basit bir maska pirinç maskesi…

Pirinç maskesi tarifi

Pirinç maskesi için gerekli olan malzemeler herkesin evinde kolaylıkla bulabileceği ürünler… Size lazım olan 3 şey; 2 yemek kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı süt!

Yapılışına gelince; önce 2 yemek kaşığı pirinci haşlıyor ve süzüyorsunuz. Ayrı bir kaba aldığınız pirincin içine 1 tatlı kaşığı balı ve 1 yemek kaşığı sütü de ilave edip hamur kıvamına gelene kadar eziyorsunuz. Sonrasında bu karışımı temiz cildinize uyguluyor ve yarım saat kadar bekleyip ılık suyla yıkıyorsunuz. Haftada bir gün uygulayacağınız bu maske ile cildiniz kısa zaman içinde hem daha beyaz görünecek, hem gözenekleriniz daralacak hem de sivilce ve siyah nokta sorununuz azalacak.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech