Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç siyasetçiden iddialı projeler

Eceabat CHP örgütünün düzenlediği

Eceabat CHP örgütünün düzenlediği aday adayı tanıtım toplantısında, sunum yaptığı projelerle ses getiren genç siyasetçi Metin Övün, ilçesini CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına kavuşturmaya kararlı…

Her platformda “Eceabat’a sevdam var, Heyecanım var, hayallerim var…” diyerek Eceabat Belediye Başkan aday adayı olan Metin Övün, gazetemize yaptığı açıklamada partide emeği olan ve partiye desteği olan herkese gönül borcu olduğunu kaydetti.

“ECEABATLILARIN SORUN VE TALEPLERİNİ BİLİYORUM”

Övün, “Parti örgütümüzün ve Eceabatlı hemşerilerimin desteğiyle Belediye Meclis Üyeliği görevimi, 2014 yılından beri sürdürüyorum. Eceabatlı hemşerilerimin menfaatleri için çok çalışmanın mutluluğunu yaşıyorum. Partim için ve memleketim için hangi görevi yapmam gerekirse, koşulsuz üstlenmekten ve tüm özverimle yerine getirme gayretinde bulunmaktan kaçınmadım.

Eceabat’ımızın geleceğe bakışını, yaşadığı sorunları, vatandaşın taleplerini biliyorum. Esnafıyla, Sanayicisiyle, Çiftçisiyle, Balıkçısıyla iç içe olmak, dertlerini derdim, sorunlarını sorunum görüp çözebilmek için aday adayı oldum.”

KOCAMAN BİR AKARSU AKIYOR AMA…

“Uzun ince bir yoldur Eceabat. Kimi vatan torağına sarılmaya gelir Eceabat’a, kimi memleketine giderken geçer gider Eceabat’tan… Her yıl hem gezmeye gelen hem de transit olarak geçen binlerce insanın hayranlığı birçok kez öfkeye dönüşmektedir. Eceabat belediyesi kendi vatandaşına hizmet veremediği gibi ziyaretçilerimize de hizmet edememektedir. Bu şehirde kocaman bir akarsu akıyor ama biz bir bardak su içemiyoruz. Eceabat sadece savaşlar ile anılmaktadır. Eceabat dışında her belediye Eceabat’ı anlatıyor ama biz Eceabat Belediyesi olarak kendimizi bir türlü tanıtamıyoruz. Belediye olarak bu görev bize aittir ve nasip olursa en doğru projelere imza atacağız.”

“ÖRNEK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

“Belediye Başkan Adayı olarak layık görülürsem; Kapalı ve açık alanı olan modern Pazar yerimiz olacak. Belediye Sosyal Yaşam Evimiz olacak. Evinden çıkamayan, hasta olan, engeli olan, engelli olan kim varsa, artık endişelenmeyecek. Alt yapımızı kısa sürede yenilenecek. Küçük sanayi sitemizin yapımına hemen başlanacak. Örnek bir projeye imza atacağız ve en iyi şartlarda hayvan barınağımız olacak. Balıkçı barınağımızın yeni hali ile gurur duyulacak. Kadınlarımız başımızın tacıdır, hep bir adım önümüzde olacak, İlçemin kadınları ev ekonomilerine kendileri katkı yapacak. Düşük gelirli ailelerimizin eksikleri tamamlanacak. Mahalle muhtarlarımızla ortak çalışarak tespitlerimizi yapacağız. Belediyeye gittim işimi halledemedim diyen hemşerim olmayacak çünkü Belediye Başkanı olarak görev sürem devam ettikçe tüm Eceabat Belediyesi’nin imkanlarına kolayca ulaşılacak.”

“PAZARYERİNİN ÇATISINA GÜNEŞ PANELİ KOYACAĞIZ”

“Belediye Başkanlığını kazandığımız günün ertesi, gerekli girişimleri başlatacağım. İlçemizde 4 yıllık bir fakülte açılması için yer verilmesi dahil tüm fizibilite çalışmalarında bulunacağız. Hayvan barınağımızda veterinerimiz olacak, hayvanları alıp kapatmayacağız, rehabilite edeceğiz. Veterinerimiz sayesinde sadece sokak hayvanlarına değil, ilçemizde hayvancılık yapan üreticimize de katkı vereceğiz. Yapacağımız Pazar yerinin çatısına güneş enerji sistemi koyacağız, bu sistem sadece güneşli günlerde değil, gün ışığı olan her zaman enerji üretiyor ve elektrik olarak kullanılabiliyor olacak. Bunun en yakın örneği, İzmir Seferhisar belediyemizdir. Pazar yerinin çatısına koydukları güneş enerji panelleri masrafını 2 yılda amorti edip kalan 3 yıldır kar etmektedir. Bizde elektrik faturası ödeyen belediyeden kurtulup, elektrik üreten ve bundan kazanç elde eden bir belediye olacağız.

Eceabat domatesimiz sadece benim için değil, bilen herkes için bölgenin en iyi domatesidir. Fakat bu güzelim ürünler nerede kaldı o dedemizin, ninemizin yerli tohumları kaybolup gidiyor. Belediyemiz tarafından Tohum bankası oluşturarak geçmişimize, doğamıza ve tabii ki sağlığımıza sahip çıkacağız.”

“SES GETİREN BİR YEREL YÖNETİM OLACAĞIZ”

“Türkiye’nin 3 kültür belediyesi vardır. Bunlar Eceabat Belediyesi, Mevlana’nın türbesinin olduğu Konya Belediyesi ve Nevşehir’deki Hacıbektaş Belediyesidir. Dünyada en çok ziyaret edilen noktalarından biridir Eceabat. Yaklaşık olarak ilçeye her yıl 5 milyon vatandaş, tarihi alanı gezmek amacı ile gelmektedir. Ve inanıyorum ki Eceabat, bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı olacaktır. Bunu birlikte başaracağız…

Partim ve Eceabatlı hemşerilerim Belediye Başkanlığını bana uygun görürlerse, bu görevi namusum olarak bilerek, gençlerin, yaşlıların, çocukların, hemşerilerimin daha iyi bir Eceabat’ta yaşamaları için attığım her adımda, soluduğum her nefeste size verdiğim sözleri unutmayacağım ve çok çalışacağım. Eceabat’ımız için gerçekleştirmek istediklerimiz sadece Eceabat için değil, ülkemizin geleceği için önemli adımlar olacaktır. Sadece kendi belediyemiz için değil, ülkemiz genelinde ses getiren bir yerel yönetim olacağız.” diye konuştu.

İdolünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu kaydeden Övün, Anafartalar Kahramanı olduğunda 34, Samsun’a çıktığında 38, Meclisi kurduğunda 39, Cumhuriyet’i ilan ettiğinde sadece 42 yaşında olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech