Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanları Kim Zehirliyor?

Sokak hayvanlarına duyarlılığı ile

Sokak hayvanlarına duyarlılığı ile bilinen Çanakkale’de, son günlerde ardı ardına yaşanan hayvan zehirlenmeleri halkı isyan ettirdi. Kıyıma tepkilerini dile getiren hayvanseverlerin akıllarında ise tek bir soru var: ‘Hayvanları kim zehirliyor?’

Sokak hayvanlarına olan duyarlılığı ile tanınan Çanakkale halkı, son zamanlarda üst üste yaşanan zehirlenme vakalarıyla sarsılıyor. Sokaklarında besledikleri ve kimseye bir zararı dokunmayan kedi ve köpeklerin ardı ardına gelen ölümleri pek çok hayvanseveri haklı bir isyana sürükledi.

“Zehirleme sistemli ve kurnazca yapılıyor”

Facebook üzerinden sitemlerini dile getiren hayvanseverlerden Sevim İnal, “Aylardır baktığım sokaktaki kedi yavrularının 5’ni de zehirleyerek öldürmüşler. 3 ay önce de diğer annenin 6’şar aylık üç yavrusu yok olmuştu. Onların da aynı akıbetten gittiğini düşünüyorum. Dün en son yavruyu can verirken buldum. Zehirleme sistemli ve kurnazca yapılıyor, fark edilmesin diye de tek tek zehirleme taktiği uygulanıyor. Birçok yerde aynı vakalar yaşanıyor. Yem verirken koşturarak gelen, yiyecekten başka hiç bir şey istemeyen o minik masum yavrular artık yok. İçim yanıyor, sabahları kalkıp onları görememek acıtıyor” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlar ‘artık yeter’ diyor

Zehirlenme vakasıyla ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer hayvansever Nazlıcan Önsöz ise zehirlenme vakaları ile ilgili Çanakkalelileri uyaran şu paylaşımı yaptı: “Kepez araştırma hastanesi ve çamlık piknik alanı altında zehirlenme vakası görülmüş. Bu civarda olanların dikkatine!”

Bununla birlikte çok sayıda hayvansever de yaşanan zalimlik karşısında benzer tepkiler gösterdi. ‘Artık yeter’ diyen çok sayıda duyarlı vatandaş, yetkililerden sokak hayvanlarına yönelik istismar konusunda daha kararlı adımlar atmasını bekliyor.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech