Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

FRANSA’DA OLANLAR!

Etme bulma dünyası. Gezi olayları sırasında, polisimizin eylemcileri dağıtmasını,”Türk Polisi aşırı güç kullandı” diyerek eleştiren Fransa, şimdi aynı problemle uğraşıyor. Amma ve lakin Fransız Polisinin kullandığı orantısız güç, vahşete dönüşmüş durumda. Peki, eylemciler ne istiyor? İsteklerine bakıldığında masum istekler olarak görünüyor. Hükümet de bunu dikkate alarak, yapılan zamları geri almış durumda. Buna rağmen olaylar gün geçtikçe büyüyor. Eylemciler yakıp yıkıyor. Bu nasıl hak aramak? Yapılanlar, kesinlikle bir merkezden yönetiliyor. Bunları kim örgütledi. Organizasyonun başı kim? Amaç üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi? Bunun adı, resmen devlete başkaldırıdır.

PKK’LI HAİNLER

Ayaklanma ile ilgili bir video izledik. Videoda yüzü puşu ile kapalı bir eylemci, kameraya Türkçe konuşuyor. “Bakın TRT de burada. Sokmayın bunları buraya. Hepiniz yok olacaksınız. TRT’niz de, Tayyip’iniz de” Tam bir PKK ağzı. Demek ki, bu eylemcilerin içinde PKK’lı teröristlerde var. Bre densizler… Fransa’da olanlarla, Türkiye’nin TRT’nin, Sayın Cumhurbaşkanının ne alakası var? Ne yazık ki, Türkiye’de bu eylemlerin, masum bir halk hareketi olduğunu düşünüp, söyleyenler var. Hangi devlet olursa olsun. Bu tip kalkışmalara müsaade etmemelidir. Devlet bu eylemcilere, demir yumruğunu göstermelidir. Fransa’da muhalefet yok mudur? Eylemcilerin isteklerini hükümete iletemezler mi? Yakmanın, yıkmanın ne faydası var? Gezi olayları da, masum bir şekilde, ağaç kesimini önlemek üzere başlamıştı. Sonunda gördük ki, her çeşit terörist sızmış. Apo posterleri ve paçavraları asılmış. Masum istekten çıkıp, teröristlerin gövde gösterisine dönüşmüş. Türk devleti buna müsaade eder mi? Elbette etmez. Gerekli müdahale yapılınca da, bir kısım kesim, vay efendim, “Bunların istekleri gayet makul. Polis niye aşırı güç kullanıyor” diyerek, devletin gereğini yapmasını kınamışlardı. Fransa bu işin üstesinden gelir. Ancak bu eylemler Avrupa’da, dalga, dalga yayılır. Zaten eylemleri planlayıp yönetenlerin amacı da budur. Peki, bizim teröristler ne yapar? Sarı yelek siparişini vermişlerdir. Ancak, Türk Devleti, Fransa gibi davranmaz. Kadife eldiven içindeki demir yumruğunu, hainliğe yeltenenlerin kafasına vurur evvel Allah.

BİRAZ TEBESSÜM

İlkokula başlayan Temel okulun ilk günü evine sinir içinde dönmüş, “Tamamen zaman kaybı“ demiş çantasını yatağının üzerine fırlatırken, “Okuyamıyorum, yazamıyorum, inanılır gibi değil ama sınıfta konuşmama bile izin verilmiyor!”

***

Bir firmayı ziyaret için gittiğim Karadeniz kentinde adresi ararken üzerinde kırmızı ışıklı levha ile “Oto Center “ yazılı bir binanın önüne geldim, fazla ileri gittiğimi düşünerek birkaç kilometre gerideki benzinliğe geri dönüp adresi sordum, pompacı çocuk yanıma çömelip işaret parmağı ile biraz önce önünden döndüğüm binayı gösterdi, “ Amca şu 3 km. ileride binanın üzerindeki ışıklı levhayı görüyor musun?” dedi.

“ Üzerinde ‘Oto Center ‘ yazan mı?” dedim.

“ Hiii? Pes be amca!” dedi birden ayağa fırlayarak, “ Allah belamı versin ki kartal gibi gözün var!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech