Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Elinizde Amorti Bileti Varsa Hemen Getirin!”

Milli Piyango Yılbaşı çekilişine

Milli Piyango Yılbaşı çekilişine az bir zaman kala Çanakkaleli bilet satıcısı Metin Demirsöz, vatandaşlara seslendi: “Elinizde geçen senenin amorti bileti varsa en geç Aralık’ın 26’sına kadar getirin!”

2018’e sayılı günler kala pek çok vatandaşın aklında yeni yıl heyecanı kadar Milli Piyango’nun bu sene kime vuracağı sorusu da var. Ve kalplerdeyse bir umut: “Ya çıkarsa?”

Çanakkaleli bilet satıcısı Metin Demirsöz ise vatandaşın piyango biletlerine ilgisinden memnun. Şikayetçi olduğu konusuysa bambaşka… Demirsöz, 2017’nin amorti biletlerini para ya da bilete çevirmek için Aralık’ın son günlerini bekleyenlere biraz sitemli.

“Aralık ayının sonunu beklemesinler”

Deneyimli bilet satıcısı, “Geçen seneye göre satışlar fena değil. Çeyrek bilet 17 buçuk, yarım 35, tam bilet ise 70 TL. Bizim satışlardan ziyade başka sorunumuz var. Şöyle ki bazı vatandaşlar geçen sene almış oldukları biletleri, amorti çıkması durumunda saklayıp bu seneki biletlerle değiştirmek istiyor. Ama bunu yapmak için Aralık ayının sonunu bekleyince çok problem yaşıyoruz” diyor.

“Amorti bileti geç gelince işlemler uzuyor”

Metin Demirsöz’ün bu konudaki şikayetine en önemli sebep ise Çanakkale’de Milli Piyango İdaresi’nin olmaması. Demirsöz “Hal böyle olunca da biz topladığımız biletleri burada nakde çeviremiyoruz. Bunun için tüm biletleri Balıkesir’den Ankara’dan paraya çevirtmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da işlemler uzuyor.”

“Vatandaşla sorun yaşıyoruz”

Demirsöz, vatandaşlardan ellerindeki bileti Aralık’ın en geç 26 ‘sına kadar getirmelerini talep ederek konuşmasını şöyle noktaladı: “Aralık’ın son günü bize amorti bilet geldiği zaman sıkışıyoruz. Böyle olunca da vatandaşla bizim aramızda ‘biletimi niye almıyorsunuz’ şeklinde problemler olabiliyor. Diğer biletçi arkadaşların da aynı sıkıntısı var. O yüzden bir kez daha tekrar ediyorum.  Ayın 25’ine, 26’sına kadar geçen seferki yılbaşı amortilerini alacağız. Vatandaşlarımızdan, eğer ellerinde amorti bileti varsa bir an önce bizlere gelerek biletlerine işlem yaptırmalarını rica ediyoruz.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech