Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Duvarı Aştı

Biga Belediyesi’nin Duvarı Aş

Biga Belediyesi’nin Duvarı Aş sloganıyla tanıttığı Kitap Fuarı’nı onur konuğu Altan Öymen’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Fuara yoğun ilgi gösteren Bigalılar, 33 yazar ve 42 yayınevinin eserleriyle buluşma imkânı yakaladı.

Biga Belediyesi’nin haberine göre Kitap Fuarı’nın açılışı, onur konuğu Altan Öymen’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış Bigalıların yoğun ilgisine sahne oldu. Geçtiğimiz yıla göre ciddi bir tanıtım kampanyası yapılan Kitap Fuarı için Duvarı Aş sloganı kullanıldı. 33 yazar ve 42 yayınevinin katıldığı Biga Belediyesi Kitap Fuarı 8-16 Aralık tarihleri boyunca devam edecek. Söyleşiler, imza günleri ve Biga’ya özel indirimler kitapseverleri bekleyecek. Ayrıca #DuvarıAş hastagh i ile sosyal medyada yapılan Atatürk Kültür Merkezi’nden çekilen fotoğraf paylaşımları için sürpriz hediyeler verilecek.

“OKUYARAK BAŞARABİLİRİZ”

Açılışta konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Geçen yıl Biga’da belediye olarak ilk kitap fuarını gerçekleştirdik. Birincilerde eksikler olabiliyor. O yüzden bu yıl ve bundan sonraki yıllarda o eksiklerimizi de gidererek Biga’yı ve Bigalıları kitapla ve Türkiye’nin önemli fikir insanları ile buluşturmaya devam edeceğiz. Atatürk Kültür Merkezimiz 2016 yılında açıldı. Her zaman söylüyorum burasıyla gerçekten gurur duyuyorum. Burasını cıvıl cıvıl yaşayan bir merkez haline getirdiğiniz için de tüm Bigalılara teşekkür ediyorum. Burası bölgenin ilk ve tek kültür merkezi. Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde Atatürk Kültür Merkezi özelliklerinde başka bir kültür merkezi yok. Daha doğrusu hiç yok. Küçük etkinliklerin yapıldığı yerler var ama Atatürk Kültür Merkezi gibi 12 bin metrekare bir alan içerisinde birçok fonksiyonu bulunduran bir merkez yok. Burası 2 yıl önce açılmasına rağmen Bigalılara yetmiyor. Yeni yerlere de ihtiyacımız var. Bunun için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçemize bir sanat merkezi açtık. Bu konuda haklı bir gurur yaşıyorum. Biz belediyeciliği sadece yoldan, parktan, kanalizasyondan ibaret görmüyoruz. Belediyeyi canlı yaşayan bir organizma olarak kabul ettik. Hayatın her alanında olması, bulunması gerektiğini öğrendik. Onun için de kültür ve sanat etkinliklerini çok önemsedik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği muassır medeniyet seviyesine kültür ve sanatla, okuyarak ulaşabiliriz. Yapmış olduğumuz çalışmaların temelinde de bu var. Bulunduğumuz kenti aldığımız noktadan yukarıya taşıyabilmek için uğraşıyoruz. Bugün de bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

“KİTAPLAR BİZE BİR ŞEY ANLATIYOR”

Biga Belediyesi Kitap Fuarı’nın 2’sinin Onur Konuğu Altan Öymen ise konuşmasında şunları söyledi:

“Biga’da Kitap Fuarı’nın ikincisi yapılıyor. İlkinde 27 bin katılımcı yer almış. Bu çok sevindirici bir haber. Ben ilk Kitap Fuarı’nın Türkiye’de açıldığı zamanı hatırlıyorum. 1970’lerin sonuna doğruydu. İstanbul’da bir otelin zemin katında açılmıştı. Şimdi Türkiye’de yayılmaya başladı. Biga’da da çok başarılı bir şekilde geliştiğini görüyoruz. Kitap Fuarları şu anlamda iyi. İnsanlar birbirlerini görüyor. Yazarları görüyor. Sohbet etme imkânı buluyorlar. Ayrıca kitapların yan yana bulunması bana bir şeyi hatırlatıyor. Hangi görüşü savunursa savunsun, bu kitaplar yanyana diziliyor. Hangi görüşte olur olsun, belki de birbiriyle zıt şekilde de olsa bir düşünceyi anlatıyor. İnşallah biz de kitaplar gibi değişik fikirlerimiz olmasına rağmen kardeş gibi yan yana durabilelim.”

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halkın yoğun katılımı açılışta dikkat çekti. Açışın ardından Altan Öymen ve Buket Uzuner; Selnur Aysever moderatörlüğünde söyleşi gerçekleştirdiler. Aynı zamanda Ali Lidar, Birol Tezcan, Başak Buğday, Özlem Özdemir, Buket Uzuner ve Altan Öymen okurları için kitaplarını imzaladılar.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech