Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale standlarına özel ilgi

Bu yıl 12.’si düzenlenen

Bu yıl 12.’si düzenlenen Travel Turkey Fuarı, Çanakkale’nin de içinde bulunduğu 48 il ve bin 200’ü aşkın katılımcı ile açıldı. Truva Müzesi, Truva Atı, Çanakkale Savaşları standları ile Çanakkale’deki otellerin yer aldığı standlar fuar ziyaretçilerinin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında ilk sıralardaydı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ) ve TÜRSAB tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi’nde 38 ülke ile 48 ilden bin 200’ü aşkın katılımcı yer aldı.

Partner ülke Makedonya, partner il Diyarbakır’ın yer aldığı fuarda 3 gün boyunca sektörün temsilcileri ve hizmet faaliyeteri veren firmalar bir araya geliyor.

Fuarın açılış konuşmasını; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy yaptı. Açılışa; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri ve medya mensupları katıldı.

Bu yıl, Travel Turkey 2018 kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik ise, 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi “Gastro izmir” oldu.

ÇANAKKALE STANDINA ÖZEL İLGİ

Çanakkale Valiliği, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, ÇATOD, ÇARO, Troya Müzesi Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşların katıldığı fuar, 8 Aralık’a kadar gezilebilecek. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, uzun süre Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan Nüammer Uslu da standı ziyaret eden isimler arasında yer aldı.

Fuar ziyaretçileri Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan stand ile Truva Atı’na yoğun ilgi gösterirken, ikram olarak sunulan Çanakkale zeytini, Ezine peyniri, Biga lokumu gibi ürünlere büyük talep gösterdi.

Ziyaretçiler kimi zaman Truva atıyla, kimi zaman da Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın standındaki Çanakkale Savaşları sırasında kullanılan kıyafetler ve materyallerle poz verdiler.

Çanakkale standında, 2018 Troya Yılı’nın yanında termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımının yapıldığı Travel Turkey Fuar ve Kongresi için son gün bugün. Etkinliğin son gününde dijital dönüşüm çalıştayı gerçekleştirilecek.

H.Ayşe İrim

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech