Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü sahiplerini buldu. Erken Aşama kategorisinin kazananı “Anlatan Eller”, ileri aşama kategorisinin kazananı “E-Bursum”, iş birliği kategorisinin kazananı ise “Türkiye’nin Kadın Balıkçıları” oldu.

2016 yılında hayata veda eden Kale Grubu Kurucusu merhum İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla, Kale Grubu ve proje ortağı Ashoka Türkiye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün kazananları belli oldu.

Bu sene, daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret etmek amacıyla “hayata değer” temasıyla gerçekleştirilen, Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerinin ödüllendirildiği programın kazananlarına ödülleri, 4 Aralık Salı akşamı The Seed’de düzenlenen törenle takdim edildi.

Kazananlara 50 bin TL’lik ödül…

Sosyal medya ve diğer online araçları kullanarak işitme engelli ve sağır bireylere Türk İşaret Dili (TİD) destekli eğitim veren Anlatan Eller ile Pelin Baykan Erken Aşama kategorisinin, bugüne kadar 250 bin öğrenciye 15 milyon TL burs dağıtılmasını sağlayan E-Bursum ile Mesut Keskin İleri Aşama kategorisinin, Türkiye’deki tüm balıkçı kooperatiflerini bir araya getiren ve tüm ortakları erkek olan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop)’nin sonuna kadar destek verdiği Türkiye’nin Kadın Balıkçıları, İş Birliği kategorisinin kazananı oldu.

Ödülü kazanan sosyal girişimcilere 50.000 TL’lik ödülün yanı sıra, Türkiye’nin ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral’ın öğrencilerinden, ödül gecesinde de hazır bulunan seramik sanatçısı M. Tüzüm Kızılcan’ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeli hediye edildi.

“Sosyal girişimcileri cesaretlendirmek için çalışıyoruz”

Törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Sorumlu ve duyarlı liderlik anlayışımız doğrultusunda, Kale Grubu olarak özgün işleri yapmak, yaratıcı ve ilham verici işlerin içerisinde olmak ve buna hevesli olan kişileri cesaretlendirmek için çalışıyoruz. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile desteklediğimiz sosyal girişimciler de bu anlayışın bir parçasını oluşturuyor” dedi.

“Onlar geleceğin habercileri…”

Okyay sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sosyal girişimcileri, hem Türkiye hem de dünya için geleceğin habercileri olarak görüyoruz. Günümüzün kronik sorunlarına faaliyet gösterdikleri alanlarda yenilikçi, kalıcı ve etkili çözümler geliştiren değişim öncüleri olarak değerlendiriyoruz. Şahsen dünyanın birçok yerinde farklı birçok toplantıya katılıyorum. Şunu itiraf edeyim. Dinlediğim ve tanıştığım dünya devlet başkanlarından, iş dünyası liderlerinden daha çok bana sosyal girişimciler ilham veriyor. İki sene içinde tanıştığım girişimcilerle, Türkiye’nin ciddi bir potansiyel barındırdığına emin oldum. Bu, bana geleceğe dair güven ve umut aşıladı.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech