Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Siyasette güçlü kadın, toplumda da güçlü kadındır”

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali

Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesi dolayısıyla yazılı bir açıklama yapıldı.

Siyasi alanda kadının yeterince temsil edilmediğini vurgulayan Çanakkale SMMM Odası Kadın ve Kadın Hakları Komisyon Başkanı Serap Özcan Çelik, diğer ülkelere göre daha çok yolumuz olduğu vurgusunda bulundu.

Başkan Çelik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla biz kadınların kamusal alanlara girmemizi sağlayan yasal ve yapısal reformlara imza atmıştır. Bundan 84 yıl önce Anayasa değişikliği ile biz kadınların kazandığı seçme ve seçilme hakkımız bizlere sosyalleşme imkanı sağlamıştır. Siyasette güçlenen kadın toplumsal alanda da güçlü kadındır.

Maalesef ki bu kanundan 84 yıl geçmesine rağmen halen siyasette yeteri önemi ve yeri alamamaktayız. TÜİK verilerine göre meclisteki kadın milletvekili sayımız sadece 104’tür. 2011 verilerinde meclis toplam sayısının %14’ü yapan kadın milletvekili sayımız, 2018 seçimlerinde bu oran %17 olmuştur. Bu sayı yetersizdir. Diğer ülkelere göre daha çok yolumuz olduğuna inanıyorum.

Bizlere bu hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetlerimi sunuyor ve siyasette daha fazla kadının olacağı günlere ulaşacağımızı ümit ederek bugünü kutluyorum.”

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech