Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’nden Engelli Bakıcısı kursu

Çanakkale İŞKUR ve Halk

Çanakkale İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına hızla devam ediyor. Bu işbirliği kapsamında son olarak Engelli Bakıcılığı için kurs düzenledi.

Çanakkale İŞKUR’un haberine göre Sarıcaeli köyünde 3 Aralık 2018 Dünya Engelliler gününde açılışı yapılan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Çanakkale’nin ilk Özel Bakım Merkezi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Sarıcaeli Köyü Muhtarlık Kurs Merkezinde 13 kişilik “Engelli Bakıcı” mesleğinde meslek edindirme kursu düzenlendi.

Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “20 Kasım 2018 ile 14 Ocak 2019 tarihleri arasında, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 13 kursiyer ile “Engelli Bakıcısı” mesleğinde eğitim düzenliyoruz. Kurs süresince kursiyerlerin günlük 35 tl cep harçlığını ve genel sağlık sigortası primlerini ödüyoruz. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere mesleki eğitim belgesi verilecek. Bakıma ihtiyaç duyabilecek engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabilecek mesleki eğitim almış bakıcıların yetiştirilmesi önem arz ediyor. Bu alanda mesleki eğitim düzenlemiş olmaktan da son derece mutluyuz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech