Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’deki engelli öğrencilere eğitim desteği

Turkcell, imzalanan yeni protokolle

Turkcell, imzalanan yeni protokolle Çanakkale başta olmak üzere tüm Türkiye’de meslek edinme atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturularak eğitim ve istihdam imkânı yaratılmasını hedefliyor.

GSM firması Turkcell, Türkiye’deki dezavantajlı kitlelere ulaşmak, eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. “Engel Tanımayanlar” başlığı altında hem engelli hem de özel yetenekli bireylerin yaşamlarına değer katan ve 2015’ten bu yana pek çok başarılı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Turkcell Engelsiz Eğitim Programı’nda yeni bir aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen protokol imza töreniyle 2020’ye kadar 50 bin engelli öğrenci için eğitim ve istihdam imkânlarının geliştirilmesi hedefi belirlendi.

Dünya Engelliler Günü’ne özel imza töreni

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça katıldı. Engelli çocukların zeybek gösterisi ve piyano konseriyle başlayan törende ayrıca, özel eğitim okullarında okuyan öğrenciler tarafından yapılan 170 eserin yer aldığı ‘7. Sanata Engel Yok’ Resim ve El Sanatları Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.  Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı’nın yağlı boya tablolarını kendilerine hediye etti.

Turkcell, imzalanan yeni protokolle Çanakkale başta olmak üzere tüm Türkiye’de meslek edinme atölyeleri ve teknoloji sınıfları oluşturularak eğitim ve istihdam imkânı yaratılmasını hedefliyor.

Engelsiz Eğitim’de yeni dönem

Yeni protokolün imzalanmasıyla birlikte, bu yılın sonuna kadar 105 okula ulaşmak hedefleniyor. Bilgisayar ve teknoloji sınıfları ile öğrencilerin istihdama yönelik gelişimlerinin sağlanması, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında kurulacak görsel sanatlar ve müzik atölyeleri ile de öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda gelişimleri desteklenecek. Bu yıl açılan 21 okula, 2020 yılına kadar yeni okullar eklenecek ve toplam 50 bin öğrenciye ulaşılacak.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech