Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehrin İlk Özel Bakım Merkezi Açıldı

İbrahim Batdal tarafından yaptırılan

İbrahim Batdal tarafından yaptırılan Özel Bakım Merkezi, Sarıcaeli’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, Ak Parti Eski İl Başkanı Yeşim Karadağ ile çok sayıda davetli katıldı.

Kendisi de bir görme engelli olan İbrahim Batdal tarafından yaptırılan Çanakkale Özel Bakım Merkezi’nin açılışı Sarıcaeli’nde gerçekleştirildi. Kürsüye ilk çıkan isim olan Batdal, yaptığı duygusal konuşmayla merkezin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

“Hiçbir şey vücutta bir uzuvla sınırla değildir”

Batdal, “Engelli bakım merkezini engelli bir birey olarak açmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Ben bir görme engelli olarak hiçbir şeyin vücuttaki bir uzuvla sınırlı olacağını düşünmedim. 16 Nisan’da emekli oldum ve bu niyetle Mayıs ayında böyle bir girişim için harekete geçtim. Nihayetinde 1 Kasım’da da buranın ruhsatını aldık” dedi.

“Toplam 63 hasta kapasitemiz var”

İbrahim Batdal, konuşmasında Özel Bakım Merkezi’ne dair şu bilgileri verdi: “Şu an Türkiye’de 171 tane engelli bakım merkezi var ve buralarda 17 bin engellimiz bakılmakta. Biz de hayatımızın bir parçası olan bir iş yapalım dedik. Böyle bir işe imza attık. Açtığımız merkezde 27 kadın ve 37 tane erkek olmak üzere 63 hasta yerimiz var. Bipolar, demans, şizofreni, Alzheimer gibi hastalara bakacağız. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığımızda 35 kişiyi istihdam etmenin de gururunu yaşayacağız.”

“Engellinin halinden en iyi engelli anlar”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Batdal’ın ardından kürsüye çıkarak merkezin hayata geçmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Gökhan “Engellinin halinden en iyi engelli anlar diye düşünüyorum. İbrahim Batdal’ı bu girişiminden dolayı kutluyorum. Çok müteşebbis bir ruhu vardır zaten kendisinin. Başarılar diliyorum şimdiden, güzel işler başaracağına inanıyorum” dedi.

“Bir gün bizim de buraya ihtiyacımız olabilir”

İnsanların ömrünün uzadığını ve bu sebepten hastalıkların da o oranda arttığını söyleyen Gökhan, konuşmasına şöyle devam etti. “Artık insanımızın yaşı uzadı. Artık 80, 90 yaşında pek çok hasta var. Yaşlar arttıkça da hastalıklar daha belirgin oluyor ama bu hastaların bakımı oldukça zorlu. Onun için devletin himayesinde böyle bir teşebbüsle bu insanlar huzurla ömürlerini tamamlayacaktır. Biz de bir gün engelli olabiliriz. Bir gün bizim de buraya ihtiyacımız olabilir. O yüzden bu tür yerlere destek olmamız lazım.”

“Bizler de potansiyel engelliyiz”

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin de kürsü konuşması yapan isimler arasındaydı. Şahin, “Süreç içerisinde İbrahim kardeşimiz çok mücadele etti, burasının hizmete açılması için. Kendisini emeklerinden dolayı kutluyorum. Bilindiği gibi bizler de potansiyel engelleyiz. İşte yapılan bu ve benzeri mekânlar ülkemizdeki bu sosyal dayanışmayı geliştirecek güzide mekânlardır. Ben kendilerini bu girişimlerinden dolayı tekrardan kutluyorum. Hayırlı olun diyorum” şeklinde konuştu.

Kürsü konuşmalarının ardından yapılan kurdele kesme töreni ve ikramla açılış programı tamamlandı. Son olarak Başkan Gökhan, Yeşim Karadağ ve davetliler İbrahim Batdal önderliğinde tesisi gezerek bilgi aldılar.

Akan Tavan Açılışa Gölge Düşürdü

Merkezin yemekhanesine çıkıldığı esnada ise tavandaki manzara herkesi şaşırttı. Yukarıdan gerçekleşen sızıntı sebebiyle tavanlar deforme olmuş ve yerler de oldukça ıslanmış durumdaydı. Battal, “Yağmur yağdığında yukarıdan sızıntı oluyor. Bunu henüz düzeltemedik ama kısa zamanda halledeceğiz inşallah” dedi.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech