Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den demokrasi örneği

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de üç ilde eğilim yoklaması kararı aldı. Bu iller Sinop, Bilecik ve Çanakkale oldu. Çanakkale’de Merkez İlçe’de bulunan 4 bin 499 üyenin katılımıyla Çataltepeliler Derneği’nde üye bazında eğilim yoklaması yapıldı. Sabah 08.00’de başlayan oy verme işlemi 10 sandıkta ve 10 kabinde devam etti. İl ve Merkez İlçe’den partililer sandık başlarında görev aldılar. Sabah başlayan oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti.

Eğilim Yoklaması İlçe Kurulunda bulunan isimler, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Av. Levent Gürbüz, Av. Eyüp Algül ve Parti üyesi Safiye Eraş oldu.

Eğilim yoklamasına partililerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Partililer sabah erken saatlerde oy verme işlemi için Çataltepeliler Derneği’ne akın ettiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te öğle saatlerinde sandıkları gezdi.

Yapılan eğilim yoklaması ile ilgili Aday Adaylarının görüşleri şu şekilde oldu:

 “Ben Başkan olmama rağmen, ön seçim istedim”

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ülgür Gökhan, “Çanakkale’de yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nde Merkez’de bütün üyelerle ön seçim yapıyoruz. Dört aday adayıyız. Burada üyelerimize danışıyoruz. Onların desteklerini alıyoruz. Akşam buradan birimiz en çok oyu alarak çıkacağız. Burada bir galibiyet söz konusu değil, en çok oyu almak söz konusudur. Bu gördüğünüz kalabalıkta kimin kime oy verdiğini görmüyoruz. Biz aynı şekilde yerel seçimlere hazırlanacağız. Ben Belediye Başkanı olmama rağmen, ben ön seçim yapılacak dedim. Üyelerimizin oylarını alarak Belediye Başkan Adayı olmam lazım dedim. Bu bir demokrasi şölenidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu sandık geldi ya ölsem de gam yemem”

Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Faruk Mutan, “Onlarca yıl aradan sonra sandık geldi. Görüyorsunuz gayet keyifli bir şekilde insanlar oylarını kullanıyorlar. Her şeye rağmen, sandık güvenliği anlamında bir zaman marjı yaratılmadı. Ön seçimin ne kadar sağlıklı olduğunu kamuoyunun takdirine bırakacağız. Bu kadar sağlıksız bir süreçte sağlıklı bir çözüm alınabileceğini sanmıyorum. Bu süreç daha sağlıklı örülebilirdi. Bu süreç sıkıştırılmış bir süreçtir. Bu sandık geldi ya ölsem de gam yemem” dedi.

“Ben birinci çıkacağımı düşünüyorum”

Belediye Başkan Aday Adayı Celal Karakaş, “Belirsizliklerle dolu bir seçim kampanyası yaşadık. Hepinizin bildiği gibi seçim oldu mu olacak mı diye bekleniyordu. Seçim kararı alındı, sonra ertelendi. Bizde bu süre içerisinde, bütün zamanımızı verimli kullanarak çalışma yürüttük. Biz buradan hak ettiğimiz sonucu alarak ayrılacağımızı düşünüyorum. Bugün buradan birinci çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki hafta genel merkezden atamamın yapılacağını düşünüyorum. Ben birinci çıkacağım konusundaki iddiamı sürdürüyorum” yorumlarında bulundu.

“Kazanan CHP ve Çanakkale olsun”

Belediye Başkan Aday Adayı Necmi Akyalçın, “Seçim halkın katılımıyla devam ediyor. Dileriz bu seçimden Çanakkale kazanır. İyi bir katılım var, dileriz bu katılım saat 17.00’ye kadar devam eder. Kazanan CHP ve Çanakkale olsun” dedi.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech