Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Çevre konusunda taviz yok!

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ülgür Gökhan, perşembe günü kahve konuşmaları kapsamında Kaz Dağı Kıraathanesi’ndeydi. Başkan Gökhan, çevre konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Gökhan, “Çevre konusunda taviz yok. Mücadeleye devam” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’nin 2 Aralık’ta yapılacak olan eğilim yoklaması öncesi kahvelerde vatandaşlarla bir araya geldi. Gökhan, perşembe günü saat 20.00’da Barbaros Mahallesi’nde bulunan Kaz Dağı Kıraathanesi’nde vatandaşa hitap etti. Gökhan çevre konusunda açıklamalarda bulundu.

“Kaz Dağı denince aklımıza madenciler geliyor”

Çanakkale Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Ülgür Gökhan, “Kahvenin adı Kazdağı, kahvenin kurucusu Bayramiçliymiş. Kaz dağı denince bizim aklımıza altıncılar ve madenciler geliyor. Siyanürler geliyor. Termik santraller geliyor. Ormanların katledilmesi ve Atikhisar Barajı’nın risk altına girmesi geliyor. Yıllarca bunlarla mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

“Doğaya zarar veren yatırımlara karşı çıkıyoruz”

Ben bu kahvede çevreden bahsetmek istiyorum. Görevim süresince çevre konularında hep titiz davrandım. Özellikle siyanürler altın işleme ve termik santral konusu bu şehir için risk taşıyan yatırımlardır. Bizim bölgemiz özellikle tarım ağırlıklı bir bölgedir. Atikhisar Barajı’ndaki içme suyunun tehlikeye düşmesinden öte, bölge zengin tarım topraklarının olduğu bir bölgedir. Biga’dan, Lapseki’ye, Lapseki’den Karacaören’e bölge zengin kaynaklara sahip. Koyunumuz, sütümüz, zeytin yağımız bizde her şey var. Doğaya zarar veren yatırımlara şiddetle karşı çıkıyoruz. Mücadele ediyoruz. Mahkeme kararları alıyoruz. Bundan vaz geçmeyeceğiz.

“Çanakkale’de çevre konularında hep hassas davrandım”

Hiçbir ilgili, hiç kimse, Tarım İl Müdürlüğü’nden, ne Sayın Vali, ne iktidar partisi Milletvekilleri, sanki memlekette böyle bir konu yokmuş da, biz karnımızdan konuşuyormuşuz gibi yapıyorlar. İnsan kalkar bir cevap verir, karşı duruş sergiler. Duymuyorum, görmüyorum ve konuşmuyorum, üç maymun oynuyorlar. Haklı olsalar bize karşı tavır alırlar. Bu noktada kesinlikle haklıyız ve mücadele edeceğiz. Ben bütün görev süremce, Çanakkale’de bu tip konularda çok hassas davrandım, yatırımlar yaptık.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech