Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soydu ‘Soğan’a Çevirdi!

Son günlerde soğan fiyatlarında

Son günlerde soğan fiyatlarında yaşanan artış Çanakkale’deki tezgahlara da yansıdı. 4-5 TL fiyat aralığında satılan soğan bu hafta 6 TL’yi gördü. Vatandaşa ise ‘soyup soğan’a çevrilmek deyimini iliklerine kadar hissetmek kaldı…

Ay sonunu güçlükle getiren yurdum insanı artık pazara çıkmaya korkar duruma geldi. Fiyatlar henüz ocak zammını dahi görmeden öylesine yükseldi ki pazara gidenler dahi ya eli boş dönüyor ya da karınca kararınca hesabı yapıyor.

Biber 8, pırasa 5, soğan 6 TL!

Yemek vakti geldiğinde gözler nasıl ki sofrayı arıyorsa pazar alışverişi esnasında ise gözler bu kez en uygun fiyatlı yiyeceği arıyor. Ama durum öyle bir noktaya geldi ki, yemeklerin ayrılmaz iki parçası olan biber ve soğan ikilisinin pahalılığı, vatandaşı bir tencere yemek için dahi hesap yapar noktaya getirdi.

Salı pazarında tezgah tezgah gezen Çanakkalelilere de aynı dertten mustarip… ‘Belki daha ucuzunu bulurum’ düşüncesi ile gezilen tüm reyonlarda aynı fiyat bandı yer alınca vatandaşa ise mecburen o malum parayı vermek kalıyor.

Bir tencere yemeğin çeyreği 14 TL!

Pırasanın dahi 5 TL’ye dayandığı pazarda biber 8, soğan 6 TL olunca bir yemeğin sadece küçük bir kısmı için cepten çıkan para 14 TL oluyor. Vatandaşa ise elinde poşetler cebinde üç beş kuruşla pazarlık edebilme derdi kalıyor.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech