Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can’dan bir rekor daha

Serbest dalış rekortmeni ve

Serbest dalış rekortmeni ve Milli Sporcu Derya Can, Burdur’daki Salda Gölü’nde gerçekleştirdiği dalışta 68 metreye ulaşarak Tatlı Suda Dünya Kadınlar Serbest Dalış Rekorunu kırdı.

Serbest dalış dalında hem Dünya hem de Türkiye rekortmeni olan Milli Sporcu Derya Can, Burdur’daki Salda Gölü’nde 24 Kasım’da 68 metreye dalarak Tatlı Suda Dünya Kadınlar Serbest Dalış Rekorunu elde etti.

2 dakika 5 saniyede paletsiz sabit ağırlık kategorisinde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri denetiminde yapılan rekor denemesini gerçekleştiren Can, rekorunu öğretmenlere adadı. Derya Can’ın rekoru CMAS yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra kesinleşecek.

Can, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kariyerimin 9. Dünya Rekoru’nu Salda Gölü’nde kırdım. Uzun süredir hayalini kurmuştum ve başardık. Bana, benden çok güvendiniz, desteklediniz. Yüzlerce tebrik, destek mesajı aldım. Antrenman süreci gerçekten çok zorluydu. Bir ay evvel su üstü 20 derece, dip 10-12 dereceymiş. Buraya geldiğimizde su üstü 16, dip 8 dereceydi ama anında 14-5 ve 13-4 derecelere düştü. Rekoru birçok sefer geçtim. Hatta erkekler rekorunu da geçtim. Aslında hedefimiz erkekler rekorunu da geçmekti ama antrenmanlarda birçok kez yapmama rağmen yüzde yüz dalacağım derinliği tercih ettik. Çok soğuk olduğu için performansım ne kadar iyi olursa olsun alacağım bir hatalı nefes bilinç kaybına neden olabilirdi. Bu nedenle hiç riske atmadık ve Dünya Rekorunu 68 metreye çıkarttık.”

H.Ayşe İrim

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech