Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asırlık Hasret’ten sonra “Bayramiçli Akif” yolda

 Galası İstanbul’da, yoğun katılım

 Galası İstanbul’da, yoğun katılım ile gerçekleştirilen Troya’nın Hazineleri – Asırlık Hasret belgeselinin başarılı ekibi, Çanakkale’nin bir başka değeri için kolları sıvadı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun canlandırıldığı ve Bayramiç’te çekimleri devam eden belgeselin de 15 Ocak 2019 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçen hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen “Troya Hazineleri – Asırlık Hasret” belgeselinin galasında, yakın zamanda başka bir belgeselin daha müjdesini vereceklerini vurgulamıştı. “Çanakkaleli olmak hep gurur verici bir özellik bizim için… Göreceksiniz bir sürprizimiz daha var. Benzer galanın yakın zamanda bir başka oyununa sahne olacaksınız. Çanakkale’de sadece Troya yok. Çok farklı değerlerimiz var. Hepsini özel olarak ele almak istiyoruz.” diyen Turan’ın sürprizinin “Bayramiçli Akif” olduğu öğrenildi.

TURAN: “BİR HEYECAN DAHA BAŞLIYOR”

“Bayramiçli Akif” belgeselinin çekimlere başlanıldığını fotoğraflarıyla sosyal medyadan müjdeleyen Turan, “Şehrimizde bir heyecanımız daha başlıyor. Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunu konu alan filmin çekimleri Babasının görev yaptığı, kendisinin doğup/büyüdüğü Bayramiç’te başladı.” dedi.

YÖNETMEN AĞIRBAŞ: “AKİF’İN ÇOCUKLUĞUNU CANLANDIRIYORUZ”

Troya Hazineleri – Asırlık Hasret belgeseliyle takdir toplayan Yönetmen Nihal Ağırbaş, galada gazetemize yaptığı açıklamada “Çanakkale ile alakalı olarak çalışmalarımız sürüyor. Akif’in çocukluğunu çekiyoruz. Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale doğumlu biliyorsunuz ki… Doğum yeri Bayramiç. Bununla ilgili bir projeye başladık. Yine dökü-drama, yine canlandırmalı olarak yapıyoruz. Akif’in çocukluğunu ve çocukluğuna dair detayları canlandırıyoruz. Herkes, Akif’in Fatih Sarıgüzel Mahallesi’nde doğduğunu-büyüdüğünü bilir ama Nüfusa kayıtlı olduğu yer Bayramiç’tir. Bu çok bilinen bir şey değil, o nedenle bunu da duyurabilmek için aynı bu tarz dökü-darama bir işe başladık. Geçen hafta çektik. Önümüzdeki hafta da çekeceğiz. Bu projenin de Ocak 15 gibi tamamlanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech