Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutan “Ali Uyanık istifa etmelidir!”

Kepez Belediye Başkanı ve

Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ömer Faruk Mutan, dün basın mensupları ile bir araya geldi. Mutan önemli açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında, ön seçim hakkında konuşurken, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ı istifaya davet etti.

Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Ömer Faruk Mutan, dün Kepez Belediyesi’nde basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi. Mutan önseçim ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık hakkında açıklamalarda bulundu.

“Merkez İlçe hukuki anlamda yanlış yaptı”

Mutan, düzenlenen basın toplantısında, “25 Kasım’da üye bazında önseçim yapılacaktı. Bu yapılacak olan seçim ertelendi. Genel Merkez bu konuda onay vermeden, takvim açıklayan Merkez İlçe, parti disiplini ve hukuku açısından yanlış yaptı. Bu yanlışta bu şekilde, seçimin 2 Aralık’a ertelenmesine yol açtı. Süreç zaten sakat ilerliyordu, onun altını çizim. Adaletli olmayan, taraflir bir ilçe başkanı, oy pusulalarını biz basacağız, size verdiğimiz 18 Eylül tarihli liste geçerlidir gibi söylemler oldu.

“Lakayıt tutumla, adil olmayan bir süreç işliyor”

Kepez’de bile geliyorsunuz, Aday Adayları ile yer gezip önseçim yapılacak yeri belirliyorsunuz. Çok mu zor Çanakkale’de bizleri toplayıp, yeni bir yer neresi olsun çabasına bizleri katmıyorsunuz. Sonra burası oldu diyorsunuz. Sıkıştırılmış, adaletsiz bir süreç yaşıyoruz. Yarın Ankara’dan hazırlanmış oy pusulaları ile bir kişi gelecek ve Denizli Milletvekili hanımefendi denetiminde olacak. Elinizde listeler vardı, tarıyorum bir sürü hakkın rahmetine ermiş üyemiz var. Bu kadar lakayıt bir tutum içerisinde bu süreç bu noktalara geldi. Adil olmayan bir süreç çalıştı ve hala çalışıyor.

“Ali Uyanık istifa etmelidir!”

Net ifade etmeye çalışıyorum, Merkez İlçe Başkanı istifa etmelidir! Önseçim denilen bu örgüt temayülünden önce Ali Uyanık İlçe Başkanlığından istifa etmelidir! Ali Uyanık tarafsızlığını kaybetmiştir. Tarafsızlık hissini kamuoyuna verememiştir. Bunun bir diyeti olmalıdır, koskoca Cumhuriyet Halk Partisi, temayül yapma konusunda Genel Merkez ile uyumsuz bir süreç yaşayabilir mi? Genel Merkez’de bu ilin Genel Başkan Yardımcısı var. Hiç temas kurulmaz mı? Bizimkiler bizi saksı gibi milletin önüne oturtup, numara çektiriyorlar. Bizi yeteri kadar numaralarınıza alet ettiniz, bizi numaralarınıza artık alet etmeyin.

“Dilsiz Şeytan olmayacağım!”

Adalet uygusunu önce kendi içimizde yaşayacağız. Ali Uyanık istifa etmelidir. Neden etmelidir? İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi önseçimleri 2 Aralık’ta olacaktı. Şimdi ne zaman yapılacak belli değil. Ben size belirtim, olmayacak! İstifa edilmelidir, halen daha edilmedi. Haksızlığa hiçbir zaman susmadım, Hz. Ali’nin dediği gibi “dilsiz şeytan” olmayacağım. Tarafsız duramıyorsun, çek git kardeşim” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech