Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

KİM DUR DİYECEK?

Resmen soygun var. Yani, Deli Dumrul halt etmiş. Deli Dumrul, susuz çaya köprü yaptırmış. Geçenden 50 akçe, geçmeyenden hem de döve döve 150 akçe alırmış. Bizim UEDAŞ da, geçenden geçmeyenden, kullanan kullanmayandan alıyor ki; ne alıyor. Anlayacağınız Deli Dumrul’a rahmet okutmaya başlamış. Bu ay bizim eve de bir kazık geldi. Aylık kullanıma, tam tamına 50 lira zam gelmiş. Neden gelmiş, niçin gelmiş, ne mok yemişiz? Bilemedik. Daha önce zam gelmişti. Bu ne zammı? Açıklayacak bir babayiğit var mı? Vur abalıya. Enerji piyasası kurulu mudur, her ne halt ise bu insafsızlığa bir çare bulsun. Bakınız size bir fatura detayı yazacağız. Ağzınız uçuklayacak;

Aktif Kullanım: 26.50

Dağıtım Bedeli: 13.91

Sayaç Okuma Bedeli: 23.30,

KDV: 11.67

Diğer: Toplam: 76.50 TL.

ASGARİ ÜCRET!

Asgari Ücret 3 bin lira olsa ne olur. Soyguncularla başa çıkılır mı? Yahu Allah’tan korkun. Adamın yaktığı elektrik 26 lira. Siz, yalnızca sayaç okuma bedeli olarak 23 lira alıyorsunuz. Ayakkabı eskitme parası, kalem-kâğıt kullanma ücreti, gelen aracın yakıt parası, yıllık vergisi. Bunlar da akılınıza gelmedi mi? Bakın işte sizlere hatırlattık. Bir sonraki faturalarda dikkate alın ve soyguna devam edin. Vatandaşın bir donu kaldı. Onu da alın. Sayın Cumhurbaşkanı, Doları filan bahane ederek, suni fiyat yükseltenlere, gerekli dersin verileceğini, defalarca beyan etti. Patatesi, soğanı, domatesi stoklayanlarla, bunların ne farkı var? Bir de bizim göremediğimiz, Kayıp Kaçak bedeli var. Bize ne senin kaçak bedelinden? Eleman tut. Takip ettir. Hırsızı yakala. Vatandaş olarak biz mi yakalayacağız? Ahırını bile kaçak elektriğe ısıtan hırsızların elektrik parasını, dürüst vatandaşa ödettiriyorsunuz. Bu mudur Adalet? MHP bu konuda kanun teklifi verdi. Ancak diğer partiler uyumaktalar. Bu soyguna göz yumanlar, yapanlar kadar sorumludur vesselam.

HAL KALDI MI?

Gülecek halimiz kaldı mı? Nerede… Zaten Vezir demiş ya “Millet gülmeye başladı”. O zaman Padişahın ayakları suya değmeye başlamış. Biz de her şeye rağmen biraz tebessüm ettirelim. Bu gün fıkralar Temel üzerine.

Turist Temel, Amazon gezisinde dalları yararak, yaprakları yolarak ormanın içinde uzun süre ilerledikten sonra, karşısına çıkan lacivert, kırmızı yeşil rengarenk, harika öten kuşu görünce rehbere dönüp “Bu… Bu ne kuşu?” diye sormuş merakla, “Bu kuş ‘ Cennet Kuşu’ efendim.” diye cevap vermiş rehber. “Hadi ya? Dönelim.” demiş Temel ensesini kaşıyarak “Biraz fazla uzağa mı gitmişiz ne…”

***

İlkokula başlayan Temel okulun ilk günü evine sinir içinde dönmüş, “Tamamen zaman kaybı“ demiş çantasını yatağının üzerine fırlatırken, “Okuyamıyorum, yazamıyorum, inanılır gibi değil ama sınıfta konuşmama bile izin verilmiyor!”

***

Son derece mutlu Temel’e arkadaşları merak edip “Böyle problemsiz yaşamayı nasıl başarıyorsun?” diye sormuşlar. “Haftada 1000 liraya profesyonel birini kiraladım, ben hiçbir şeye kafamı takmıyorum, benim yerime her şeye o endişeleniyor“ demiş Temel gülerek,  O günden beri en ufak bir sorunum yok!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech