Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderoğlu’ndan 25 Kasım mesajı

25 Kasım Kadına Yönelik

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; asıl önemli olanın kadın ya da erkek fark etmeden, “önce insan” anlayışının ön plana çıkarılması olduğunu söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İskenderoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yaratılanın yaratandan ötürü sevildiği, insani değerleri merkez alan, tüm kurallarıyla içselleştiren öncü ve kurucu bir medeniyetin yaşadığı bu topraklarda kadına karşı şiddetin varlığı kabul edilemez bir vakıadır.

Bilhassa ülkemizin kurtuluş mücadelesinde mucize gücü ve etkisiyle kendisini ispat etmiş Türk Kadını tüm dünyaya emsal olacak başarının gerçek mimarı olmuştur.

Bu medeniyet coğrafyası, ahlakıyla, gelenek görenekleriyle özellikle de dini ve vicdani kuralları ile kadının toplum içerisindeki öncelikli yerini ortaya koymuştur. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunudur.

Aslolan, cinsiyetten öte, insana bakış meselesidir, insana verilen değer meselesidir. 2004 yılında yürürlüğe giren Belediye Kanunu ile büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50 bini geçen belediyelere, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü getirdik.  “2005 yılında kadın-erkek eşitliği gözetilerek hazırlanan yeni Türk Ceza Kanunu’nda, kadının mağdur olduğu birçok suç topluma karşı işlenen suçlar kapsamından çıkarılıp, kişilere karşı işlenen suçlar kapsamına alınarak cezaları ağırlaştırılmıştır. Ayrıca, töre cinayetleri faillerinin kanunda öngörülen en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması hükmü getirildi.

2005 yılında töre ve namus cinayetleri ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kurularak önemli çalışmalara imza attı. “Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler” konulu Başbakanlık genelgesi yürürlüğe girdi. 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurularak, kadınların toplumsal hayatın her alanın da hak ettiği konuma ulaştırılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Tüm bu caydırıcı düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddet maalesef devam etmektedir. Yasal değişikliklerden önce esas değişim toplumsal zihniyette yapılması çok daha önemlidir. Cezai müeyyideleri ne kadar arttırsanız da toplum da kadının yeri ve toplumdaki algılanış biçimini değiştirmediğiniz sürece şiddeti tam olarak engelleyemezsiniz. Nereden ve kimden gelirse gelsin kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu mücadele ve dayanışmaya davet ediyorum. Kadını ve erkeği ile mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye hedefimize ulaşmak için, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum güçlü devlet anlayışı ile var gücümüzle çalışmalıyız.

Kadın ya da erkek fark etmez “önce insan” anlayışının ön plana çıkarıldığı daha güzel bir dünyayı hep birlikte el ele inşa etmek dileğiyle…”

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech