Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ROMAYI KİM YAKTI?

Kim yakacak? Milliyetçi Hareket Partisi yakmıştır. Gökten başlarına taş düşese, MHP’den bilecekler. Kemal Sunal’ın filmini hatırlayınız. Öğretmen soruyor: “Roma’yı kim yaktı?” Şaban cevap veriyor “Ben yakmadım öğretmenim.” Aynen böyle. Geçen gün internete bir haber düştü. Başlığı aynen şöyle “Asgari ücretten vergi alınmaması ile ilgili oylama MHP’nin oyları ile reddedildi.” Hay MHP kadar başınız taş düşsün. Haberin aslı şöyle: MHP düşmanlığını her safhada gösteren, ipsiz, köksüz bir parti, araştırma önergesi veriyor. O esnada Mecliste karar sayısı kadar vekil olmadığı için oylanmıyor. Ancak haber çarpıtılıp “MHP oylarıyla reddedildi” diye duyuruluyor. Sanki komisyonlarda görüşülmüş, Meclise havale edilmiş de oylanıyor havası verilmiş. Altı üstü araştırma önergesi. Mesele MHP’yi halkın gözünde küçük düşürmek. Yahu sizin başka işiniz mi yok?

İŞİNİZE BAKIN

Ortaklarınızla hemhal olun. İşinize odaklanın. Gün geçtikçe eriyip yok oluyorsunuz. Bakınız MHP’nin seçim beyannamesinde, asgari ücretten vergi alınmaması konusu mevcut. Ancak MHP’nin milletvekili sayısı yetmiyor. Ne yapmak gerekiyor? MHP’yi eleştirenler. MHP’den beklentileri olanlar. EYT, infaz indirimi vb. konularında, MHP’nin tekliflerinin kabul görmesinin bir tek çaresi var. Nedir o? Bir dahaki milletvekili seçimlerinde MHP’ye çoğunluk vereceksiniz. MHP de seçim beyannamesindeki vaatlerini bir bir yerine getirecek. MHP’nin gücü yetmiyor. Parlamentoda çoğunlukta olan AKP’ye bir şey söylemiyorlar, 50 vekili olan MHP’yi tu kaka yapıyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin ipe sapa gelmezler, MHP düşmanları. Ne yaparsanız yapın MHP’nin oyları 17-18’leri buldu. Artık sizlere de kumda oynamak düşer. İki bıyık bükümü sağa, bir evlek ileri. Haydin Allah rast getire.

 GÜLMECE

Yaşlı kadın evinin girişinde otururken ona sebze meyve getiren manavı at arabasıyla tozu dumana katarak geldiğini görünce durdurmuş “Selam” demiş.

– Nerden geliyorsun?

– Kasabadan bayan.

– Arabanın arkasında ne var?

– Gübre.

– Ne yapacaksın onu?

– Çileklerimin üzerine serpeceğim.

– Oggrrkk..! Hiç öyle şey olur mu? Gel buzdolabımda taze kremam var sana ondan vereyim.

***

Öğretmen: Benim Köpeğim adlı kompozisyonun ağabeyinki ile tıpa tıp aynı. Kopya mı çektin?

Öğrenci: Hayır efendim. Aynı köpeği yazdık ondandır.

***

Saldırıya uğrayan kadın karakolda sanığı görür görmez “Evet. Bu o.” demiş komisere, “Oydu… Bu yüzü nerde görsem tanırım!”

Sanık “Yalan söylüyor memur bey.” demiş “Yüzümü kesinlikle görmüş olamaz çünkü o gece kar maskesi takmıştım!”

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech