Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Belediyesi Kitap Fuarı 8 Aralık’ta başlıyor

Biga Belediyesi’nin bu yıl

Biga Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Kitap Fuarı 8-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Altan Öymen’in fuarın onur konuğu olacağını açıklayan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık “35 yayınevi fuarımız için Biga Atatürk Kültür Merkezi’ne gelecek. Ahmet Ümit, Sevinç Erbulak, Kahraman Tazeoğlu, İrfan Değirmenci, Buket Uzuner, Özlem Özdemir, Ataol Behramoğlu gibi çok sayıda ünlü yazarımız bizlerle olacak.” dedi.

Biga Belediyesi’nin haberine göre bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kitap Fuarı, 8-16 Aralık tarihleri arasında Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Biga Casa Grande Otel’de gerçekleşen kahvaltılı toplantıda açıklamalarda bulunan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; geçtiğimiz hafta içinde ilçe merkezindeki panolarda yer alan ve geniş bir kitlenin merakını uyandıran #DuvarıAş kampanyası ile ilgili konuştu.

Yalnızca okuyan bireylerin duvarların ardını görüp, o duvarları aşabileceğini belirten Başkan Işık “Bu duvarları aşmak için bir vizyon ortaya koymuştuk. İşte o vizyonun bir parçası da 8-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Biga Belediyesi Kitap Fuarı olacak.” dedi.

Başkan Işık’ın konuşması özetle şöyle:

“Göreve geldiğimizde kitap konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla duraklar kütüphane çalışmamızı başlatmıştık. Okullarımızda çocuklarımıza kitap dağıttık. Bütün okullarımızdan gelen hiçbir isteği geri çevirmedik. Atatürk Kültür Merkezi’nde açtığımız dijital kütüphane ve Bigalı yazarlar kütüphane bunun bir parçasıydı. Kent Konseyi’nde kurduğumuz kütüphane yine bu vizyonla alakalıydı. Cumartesi günü açılışını yapacağımız Sanat Merkezi de bu vizyonun bir parçasıydı.”

KAMPANYA SÜRECİ

“Kampanyamızda; Okumak özgürlüktür, Okumak aşktır, Okumak zordur, Okumak bağımsızlıktır, Okumak ucuzdur dedik. Ancak bilbordlarda ‘okumak’ sözcüğünü kaldırdık. Reklamları bilbordlarda kullandık. Belediye logosu kullanmadık. Belediyemiz kurumsal renklerin dışında sarı ve siyah renklerini kullandık. Bu bilbord reklamları kısa sürede büyük merak uyandırdı. Sosyal medyada paylaşımın ardından gazeteler ilgi gösterdi. Çok sayıda telefon aldık. Reklam kampanyamızı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz hazırladı. Kampanyanın hazırlığı Ahmet Tunç ve Çiğdem Demiray tarafından yapıldı. Ciddi bir algı oluşturduğumuza inanıyorum.”

ONUR KONUĞU: ALTAN ÖYMEN

“Biga Belediyesi Kitap Fuarı’nın ikincisine 33 yazar katılacak. İmza günleri, söyleşiler, Biga Belediyesi Kitap Fuarı’na özel indirimler gerçekleştirecekler. 35 yayınevi fuarımız için Biga Atatürk Kültür Merkezi’ne gelecekler. Altan Öymen onur konuğumuz olacak. Ahmet Ümit, Sevinç Erbulak, Kahraman Tazeoğlu, İrfan Değirmenci, Buket Uzuner, Özlem Özdemir, Ataol Behramoğlu gibi çok sayıda ünlü yazarımız bizlerle olacak. Sürpriz yazarlar da olacak. Sürpriz isimlerle başarılı bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okullarımızı, üniversiteli gençlerimizi ve Bigalı kitapsever hemşerilerimizi son derece önemli bu fuara bekliyoruz.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech