Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediye Bizlere Ön Ayak Olsun”

Belediye ile anlaşarak tekrar

Belediye ile anlaşarak tekrar Pazar yerinde stant açmaya başlayan hayvanseverler, yaklaşan yerel seçimler sonucunda yerlerinin ellerinden alınıp, alınmayacağı konusunda endişeli.

Cuma günleri kapalı pazar yerinde tezgah açarak ikinci el eşyalarını satışa çıkaran ve geliriyle de sokak hayvanlarının tedavi masraflarını üstlenen bir grup hayvanseverin stant mücadelesinde mutlu sona gelindi.

Çevreden gelen şikayetler üzerine geçtiğimiz günlerde stant açmaları zabıta ekipleri tarafından engellenen hayvanseverlerin, belediye ile anlaştığını ve standın tekrar kurulacağını duyurmuştuk. Bu Cuma beklenen gerçekleşti ve hayvanseverler stantlarına kavuştu.

“Her şeyi belgeliyoruz”

Stantta gönüllü olarak bulunan hayvanseverlerden Nurgün Başaran, Belediye ile olan anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken bir yandan da çevreden gelen tepkilere cevap verdi. Başaran, “Biz burada ikinci el eşya satışı yapıyoruz. Geliriyle de sadece ve sadece sokak hayvanlarının tedavi masraflarını karşılıyoruz. Bunun için veterinerlere yaptığımız ödemelerin faturalarını da alıyoruz. Her şeyimiz belgeli” şeklinde konuştu.

“Gönüllüler barınakta çalışabilsin”

Başaran, bundan sonrası ise için ise temkinli konuştu. Yaklaşan yerel seçimler için herkesin bir beklentisi olduğunu kendilerinin ise sadece ‘anlayış’ ve ‘destek’ beklediklerini ifade ederek “Biz kendimizi bu işe adadık. Hiçbir maddi çıkarımız yok. Belediyeden de tek ricamız bizlere biraz ön ayak olsunlar. Mesela her parkta kedi evleri yapılabilir, besleme noktalarına özen gösterilebilir, barınağa gönüllülerin de müdahil olmasına izin verilebilir. Bunlar çok büyük şeyler değil. Biz beden gücünü elimizden geldiğince sağlarız. Belediyenin, yetkililerin tek yapması gereken bizim sesimizi ve isteklerimizi duymak” dedi.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech