Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇASİAD 22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’ne katıldı

Çanakkale Sanayici ve İş

Çanakkale Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD), bu yıl 22.’si düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’ne katıldı.

Çatısı altında yer alan 29 federasyon ve 244 dernek üzerinden 25 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket ile Türkiye’nin “gönüllü ve bağımsız” en büyük iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde 22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi düzenledi.

ÇASİAD’ın haberine göre Derneğin Eski Dönem Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Akarsu; 16-17 Kasım 2018 tarihlerinde DASİFED ev sahipliliğinde Hatay’da düzenlenen TÜRKONFED 22. Girişim ve İş Dünyası zirvesine katıldı. ÇASİAD E.Dönem Başkanı Erdal Akarsu çeşitli kuruluş temsilcileri ve başkanları ile görüşmeler yaptı. TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ile bir araya geldi.

İlk günü basına kapalı olmak üzere 16-17 Kasım tarihleri arasında Hatay’da “Güçlü İşletmeler, Güçlü Ekonomi” temasıyla gerçekleştirilen zirvede açılış konuşmalarını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci ve Hatay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin yaptı.

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, KOBİ’lerin ödeme ve tahsilat sorunlarından, banka teminatlarındaki yüksek faize, konkordatodan, KDV sorununa kadar bir dizi sorun yaşadığını vurgulayarak, “Son günlerde artan konkordato ilanları, reel sektörde güven odaklı gelişen ekonomik hayatı derinden etkilemektedir” dedi.  “Genel olarak dünyada artık ucuz ve bol parayla büyüme dönemi sona erdi” diyen TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise “Bugün, dünyada böyle bir rüzgar yok. Ancak biz, rüzgar yoksa küreklere yükleneceğiz” şeklinde konuştu.

Zirve kapsamında ayrıca, TÜRKONFED ve UNDP Türkiye’nin, Türkiye’deki işletmeleri deprem, yangın, sel ve mülteci krizi başta olmak üzere doğal afet ile karmaşık acil durumlara karşı hazırlayacağı platform olan CBi Türkiye’nin imza töreni de yapıldı. Özel sektörün ihtiyaç ve kapasitesini belirleyerek iş dünyasını afet ve acil durumlar karşısında güçlendirmek, bilgi paylaşımını artırmak, işletmeleri dirençli kılmak, afet anında özel sektörün etkilenen bölgelere katkısını artırabilmek için çalışacak olan CBi Türkiye’nin imza töreni, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan ve UNDP Ülke Direktörü Claudio Tomasi’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech