Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güleç’ten gazetemize ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kepez Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Onur Okhan Güleç, gazetemizi ziyaret ederek, projelerini anlattı.

AK Parti Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Onur Okhan Güleç, gazetemizi ziyaret etti. Kepez’e ve Kepez halkına hizmet etmek için bu yola çıktığını anlatan Güleç’le söyleşi yaptık.

Kendinizi tanıtır mısınız biraz?

“Memur bir ailenin çocuğu olarak 1976’da Ankara’da doğdum ancak henüz 3 yaşındayken memur olan ailemin görevi nedeniyle Balıkesir’de yaşamaya başladım. Ailem 1997 yılında Çanakkale’ye taşındı. Yaklaşık 8 yıldır da TOKİ 960 konutlarının yapılmasıyla birlikte Kepez’de yaşıyorum.”

İş hayatınızı anlatır mısınız?

“2002 – Aralık 2005 tarihleri arasında Tekbir Yapı Denetim Firmasında kontrol mühendisi olarak çalıştım. Aralık 2005 tarihinde kısa dönem (6 aylık) askerlik görevini gerçekleştirerek, Mayıs 2006 tarihinde Gökçeada Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak göreve başladım ve yaklaşık olarak Ekim 2006 tarihinden bugüne kadar Çanakkale İl Özel İdaresinde uzmanlık alanımla ilgili çeşitli Müdürlüklerde (yatırım ve inşaat; yol ve ulaşım hizmetleri ile imar ve kentsel iyileştirme müdürlüklerinde) Mühendis pozisyonunda görev yaptım. Bu görev süresi içerisinde 2016 başlarından 25 Temmuz 2018 tarihine kadar yaklaşık iki buçuk yıl Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü görevini yürüttüm. Bu süre zarfında birçok Devlet yatırımının (içlerinde Kepez’in de bulunduğu il genelindeki okullar, sağlık ocakları, resmi kurum hizmet binaları vb. yapım ve onarım işleri) gerçekleştirilme görevlerinde, hem Teknik hem de Harcama Yetkilisi olarak katkı sağladım.

25 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yine İdaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde Lapseki ve Ayvacık ilçeleri sorumlusu olarak görevlendirilmiş olup, 12 Kasım 2018 tarihinde; hem bu görevinden hem de Devlet memuriyetinden, yaklaşan 31 Mart 2019 tarihindeki yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı olup, hizmet üretebilmek için istifa ettim.”

Neden aday adayı oldunuz?

“Kısacası yaklaşık 20 yıllık Mühendislik geçmişim ile başlanarak, devam eden ve tamamlanmış birçok projelerin, daha fikir halindeki tasarım sürecinden, fiziki gerçekleştirilme aşamalarına kadarki oluşmuş olan bilgi ve deneyimlerimizi, elimizden geldiği kadarıyla yüksek bir heyecanla Çanakkale’nin ve bölgenin göz bebeği, içinde yaşadığım Türkiye’nin en büyük beldesi olan Kepez’de değerlendirebilmek; sadece olması gereken yatırım, inşaat (alt yapı ve üst yapı) ve şehircilikle kısıtlı kalmadan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda, belediyeciliğin tüm alanlarında yaptığı atılımları örnek alarak ortaya koyduğu insana, garip ve gurebaya dokunan sosyal belediyecilik anlayışını da Kepez’imizde hakim kılmak, Kepez’i bekleyen çok daha güzel günlere ulaştırılabilmesi çalışmalarında ipin ucundan biraz da olsa tutabilmek için bu yola çıkmış bulunmaktayım. Nihayetinde eğitim hayatım, mesleki kariyerim ve yerel yönetimlerdeki tecrübelerimin bana kazandırdıkları ile Belediye başkanlığını en iyi şekilde yapabileceğimize inandığım için bu yola adım attım.  Artık vakit Kepez vakti, vakit Kepez’in dertleriyle dertlenebilenlerin iş başına gelmesi vakti.  İnşallah sakinlerimizin desteği ve Ak belediyecilik anlayışıyla, Kepez’imizin çok daha güzel günlere ulaşacağına olan inancım yüksektir. “

Kepez ile ilgili olarak tespit ettiğiniz sorunlar ve hedefleriniz neler?

“Hem Beldemizde yaşıyor hem de teknik eleman olmamız münasebetiyle Kepez’in sorunlarını bildiğimizi düşünüyorum. Başlıcalarını sıralayacak olursak:

Temiz Su Problemi

Suyumuzda arıtılma problemlerinden dolayı yüksek oranlarda kireç bulunması ve hatta muhtemelen zaman zaman da içilemez duruma ulaşan su içeriği, hepimizin sağlığını ve araç gereçlerini tehdit edebilecek boyutlara ulaşabilmektedir. Bununla ilgili gerekli tüm tedbir ve iyileştirme eylem planları hazırlanıp, hayata geçirilecektir. İnsan sağlığı her şeyin üstünde tutulacaktır.

Altyapı Sorunları ve Plansız Şehirleşme Problemleri

Tüm Beldemizi ilgilendiren altyapı problemlerinin, teknik detaylı tespiti ivedilikle yapılacak ve özellikle kanalizasyon hatlarındaki plansız kentleşme kaynaklı (gelişen kent ve büyüyen nüfus kaynaklı kanalizasyon hatlarına kapasitelerinden fazla bağlantı yapılması vb.) problemlerin çözümü öncelikli tutulacaktır.

Biz, iktidarımız ve Kepez’de yaşayanlarının desteğiyle var olan ve yeni oluşturulabilecek gelişim alanları için içlerinde; eğitim ve kamu tesis alanları, rekreasyon alanları, yol, meydan, oyun alanı, yeşil alan, park vb. sosyal kültürel donatı alanlarını en iyi şekilde, vatandaşların taleplerini de dikkate alarak oluşturacağız inşallah. Yine üniversite hastanesinin boşaltılmasıyla değer kaybına uğramış olan mevcut alandan meydanımıza kadar olan mahal bütüncül bir yaklaşımla değerlendirilerek ayağa kaldırılıp, düzenlenecektir.

Sokak hayvanlarımızın ve özellikle çocuklarımızın sağlığı açısından veteriner kontrollü hayvan barınağı oluşturmayı da planlıyoruz. Belediyemize atıklar da başta olmak üzere daha çevreci, engelli vatandaşlarımızın kente entegrasyonunun çok daha iyi bir şekilde uygulanabildiği, bir hal kazandırmayı hedefliyoruz.

Yine bu kadar uzun sahil bandına sahip beldedeki kordon boyu alanlarının durumu ortadır. Kordon boyları kesintisiz, yeni fonksiyonlar da kazandırılarak, temiz, çok daha estetik bir hale getirilip, Çanakkale’ye bağlanabilecektir. Halk plajı tarafındaki alanlarımız Çanakkale’ye dahi alternatif oluşturabilecek, her türlü etkinliklerin yapılabileceği bir hale kavuşturulup, Kepez’i etkinlik ve festivallerin merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.

Tüm bunlarla beraber kentin dinamikleri ve kamu kuruluşlarıyla kavga içerisinde bulunmadan, onları da süreçlere dahil ederek (mümkünse kamu kampüsleri oluşturarak ve hizmet binalarının da Kepez’e getirilebilmesi vb.) Kepez’imizi daha yaşanabilir, büyüyen bir kepez haline getirip, neticesinde de tüm beldemizin paydaşı olan vatandaşlarımızın refahını arttırmaya çalışan, açık bir belediyecilik anlayışı oluşturmayı hedefliyoruz. Kepez’in tekrar Ak belediyeciliğe olan özleminin bitip seçimleri kazanacağımıza olan inancım tamdır.

Ulaşım Problemleri

Ulaşım ve belde içi yollarımızın durumu ortadadır. Herkesin malumu olduğu üzere Belde sakinlerimizin ulaşımı ve ulaşım ihtiyaçları Çanakkale belediyesi yetkililerinin takdirine bırakılmış durumdadır. Sakinlerimizin ihtiyaçları ve yoğun saatler dikkate alınarak, sefer sıklığı ile güzergâh tayinlerinde; söz sahibi olunarak Beldemiz lehine ulaşım politikaları oluşturulup, gereken tüm adımlar atılacaktır. Bununla birlikte yaşlı ve çocuklarımız başta olmak üzere sakinlerimizin yeni yapılmış hastaneye ulaşımı için başlangıçta belediye araçlarımızla, belli zaman aralıklarında, ring atacak şekilde (belirlenmiş bir döngü içerisinde) ulaşım seferleri başlatılacaktır.

Daha uzun vadede ise Çok Fonksiyonlu Mahalle Konaklarının Yapılması, Teleferik Tesis Edilmesi, Hafif Raylı Ulaşım Sistemlerinin Tesisi gibi projelerim var.”

Eylem Gözeldere-H.Ayşe İrim

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech