Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Belediyesi’nden ‘Sevgi İzi’ Projesi

Müge Anlı’nın başlattığı Sevgi

Müge Anlı’nın başlattığı Sevgi İzi projesi kapsamında Biga Belediyesi de özel eğitime ve bakıma muhtaç vatandaşların hayatlarını güvence almak için Sevgi İzi projesini hayata geçirdi. Biga Engelliler Derneği ile birlikte gerçekleştirilen Sevgi İzi projesi için 60’dan fazla dernek üyesi gönüllü oldu.

Biga Belediyesi’nin haberine göre Müge Anlı’nın başlattığı ‘Sevgi İzi’ Projesi engelli vatandaşların hayatını kurtaracak bir uygulama. Bu bağlamda yapılan proje kapsamında engelli bireylerin bileğine birtakım numaralar dövme olarak işleniyor. Ve verilen numaralara göre engelli vatandaşların kimlik bilgileri, nerede oturdukları ve ailesi hakkında bilgiler ülke çapında bir veri bankasında ve emniyet mensuplarında bulunuyor. Hiçbir şekilde, engelli vatandaşın bilgileri emniyet mensuplarının dışında kullanılmayacak. Engelli vatandaşı bulan kişi ya da kişiler, özel kişilerin kolundaki Sevgi İzi numarasıyla polis, jandarma veya en yakın birime başvuru yapabiliyor. Bileğindeki o rakamı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanmış oluyor.

Projeyi Biga’da hayata geçiren belediye Başkanı İsmail Işık da projenin Biga’da uygulanacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu açılışta yaptığı konuşmada anlattı. Işık, Biga Engelliler Derneği’nde gerçekleştirilen etkinlikte şöyle konuştu:

“Bu projemiz engelli vatandaşlarımız için önemliydi”

“Özel eğitime ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın can güvenliği için bu projemiz önemliydi. Müge Anlı Hanım önemli bir işe öncülük etti. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’müz Müge Anlı’nın ekibiyle iletişim halindeler. Çalışmamızı Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak ile yürütmeye devam edeceğiz. Proje ile ilgili bizlere başvurular geldikçe, numara almaya ve dövme yaptırmaya devam edeceğiz. Derneğimizi çok önemsiyoruz. Her tür sorunun çözümü için çalışıyoruz. En büyük engeli biz duyarsızlığımızla gösteririz. Yaya kaldırımlarının iniş çıkışlarına araç park etmek, engelli park yerlerini kullanmak gibi yanlışlar yapılıyor. Bunlar arkadaşlarımızca da takip ediliyor ve gerekli uyarıların yanı sıra cezalar kesiliyor. Sizler de dernek üyeleri olarak her tür istek ve önerilerinizi mutlaka bizlerle paylaşın.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech