Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Terzialan’a kadın eli değecek!”

Geçtiğimiz gün, Cumhuriyet Halk

Geçtiğimiz gün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi tarafından Çan Terzialan beldesine belediye başkanı adayı olarak atanan Feride Demirbaş ile CHP Çan örgütünün başarılı İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Yerel seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan iki başarılı kadın siyasetçi, Çan Terzialan’a el birliği ile kadın başkan seçtirmeye kararlı… İddialı projelerle ses getirecek olan kadın siyasiler, belde halkına olan güvenle “Üretim için, istihdam için Terzialan’a kadın eli değecek!” diyor.

Kadınların siyasette aktif olarak yer alması, her platformda dile getirilse de çok nadiren seçilecek konumlarda kadın siyasilere görev verilir. CHP Genel Merkezi tarafından bu hafta yayınlanan ikinci belediye başkan adayları listesinde yer alan Çan Terzialan beldesi belediye başkanı adayı Feride Demirbaş da yer alıyordu. Beldede yapılan eğilim yoklamasının ardından belediye başkan adayı olarak atanan kadın siyasetçinin haberi, başta partilileri olmak üzere Çanakkale’de büyük bir sevinçle karşılandı.

DEMİRBAŞ: “ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM”

Tekstil firması işleten ve işinde çok iyi yerlerde olan başarılı iş kadını Feride Demirbaş, iş yaşamındaki başarısını siyasette de göstermek üzere yola çıktı. Birbirinden güzel üretime dayalı projeleriyle dikkat çeken genç ve başarılı iş kadını, memleketi Terzialan’da çok güzel işler yapmayı planlıyor. Özellikle belde çocuklarının gelişimine, gençlerinin iş imkanlarına yönelik çok sayıda proje ile iddiasını ortaya koyan Demirbaş, “Üretim, üretim, üretim” diyerek beldeye bir kadın elinin değmesi gerektiğini belirtti. Kadınlara istihdam sağlayacak ve üretime katkıda bulunacak farklı projeler sunacağı kaydeden Demirbaş, her zaman belde halkı ile iç içe olup, talep ve şikayetlerini dinleyeceğini vurguladı.

AYDIN: “TERZİALAN İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS OLACAK”

Demirbaş’ın arkasındaki en güçlü destek ise elbette bir kadın siyasetçi olan Çan İlçe Başkanı Avukat Ümran Aydın. Başkan Aydın da Demirbaş’ın adaylığına yönelik gazetemize konuştu:

“Çanakkale’mizin ilk ve tek kadın belediye başkan adayını sunmaktan Çan olarak büyük gurur duyuyoruz. Kendisinin seçildiği takdirde, Terzialan beldemiz için büyük bir şans teşkil edeceğini düşünüyoruz. Henüz açıklamıyoruz, proje çalışmalarımız sürüyor ama çok harika projelerimiz var. Özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik istihdam yaratacak çok güzel projeleri var. Beldemizi kalkındıracak ve oldukça yaşanabilir bir hale getirecek. Terzialan’da biliyorsunuz ki göletimiz de var. Kazdağları’nın eteklerinde, göletimizin çevresi de oldukça güzel. Turizm açısından da gözde bir belde olacak. Yani Terzialan beldemize bir kadın eli değecek.”

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech