Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söz öğrencide

Kent ekonomisini en büyük

Kent ekonomisini en büyük kaynaklarından birini oluşturan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ile yaşadıkları sıkıntıları konuştuk. Ortak sorun ulaşım ve yerleşke içi pahalılık.

GÜNDEM’e konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri yaklaşan yerel seçimler öncesi yaşadıkları sıkıntılarla ilgili görüşlerini belirttiler. Gerek genel gerekse yerel anlamda yaşanan pahalılıktan dem vuran öğrencilerin en büyük sıkıntısı ise Çanakkale’deki ulaşım ücretlerinin cep yakıyor olması…

İstanbul’da dahi 1,25 TL olan öğrenci  için otobüs ücretinin Çanakkale’de 1,80 TL olması öğrencilerin temel şikayeti durumunda. Hem şehir içi hem de kampüs içindeki pahalıktan şikâyetçi olan öğrencilerden bazıları görüşlerini şöyle dile getirdiler:

Şenay Özkan:

“Özellikle seçimlerden sonra fiyatlar çok yükseldi. Yiyecekler, içecekler zamlandı. Okul kantini fiyatları da çok yüksek. Fotokopi desen öyle. En büyük sorun ise kesinlikle ulaşımdaki pahalılık.”

Can Mayda:

“Ben Edebiyat Fakültesi’nde okuyorum. Henüz ilk yılım. İki aydır buradayım. İki ay bir şeyler hakkında yargıya varmak için kısa bir süre ama benim gördüğüm Türkiye’deki genel pahalılığın Çanakkale’de de yaşandığı. Çanakkale yerelinde konuşacak olursak da özellikle ulaşımdaki pahalılık bizi çok zorluyor.”

Bilge Tokat:

“Ben Edebiyat Fakültesi’nde okuyorum. Okul genelinde konuşursak kantin ve fotokopinin fiyatları çok yüksek. Bu dönem 8 dersim için 56 lira fotokopi parası verdim. Bu beni çok zorluyor. Bununla birlikte ev fiyatları zaten yüksek. Ben tek başıma 950 TL kira ödüyorum. Mesela bu ay, sadece 15 gün kullandığım elektrik için de 120 TL fatura ödedim. Gerçekten şaka gibi bir pahalılık var. Ulaşım da aynı şekilde sıkıntılı. Yani İstanbul’da bile öğrenciye 1,25 olan otobüs ücreti burada niye 1,80 TL?”

Ebru Fırat:

“Ben de Edebiyat Fakültesinde okuyorum. Aslen Gaziantepliyim. Evet, Çanakkale genel olarak pahalı bir şehir. En çok da ulaşımda pahalılık var. Kantin ve fotokopi konusunda zaten herkes şikâyetçi. Zorunlu tutulan notlar için sadece 60, 70 TL fotokopi parası veriyoruz.”

Yılmaz Arslan:

“Ben Osmaniye’den geldim buraya. Perfüzyon teknikerliği okuyorum. Benim en büyük sıkıntım ise ulaşım alanında. Hafta sonlar yurttan buraya gelecek olsak gelemiyoruz. Bu alanda çalışma yapılmasını istiyorum.”

Ahmet Dikmen:

“Üniversite mevkii olarak yüksek bir yerde zaten. Böyle olunca da mecburen otobüs kullanmak zorunda kalıyoruz. Öğrenci için 1,80 TL çok yüksek bir bedel. Umarım belediye bununla ilgili bir adım atar.”

Yusuf Memiş:

“Ben Adıyamanlıyım. ÇOMÜ’de itfaiyecilik bölümünde okuyorum. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Üç arkadaş bir evde kalıyoruz ve şahsen benim aldığım burs direkt kiraya gidiyor. Tüm ürünlerde fiyatlar zaten yükseldi, o zaman da alım gücümüz düştü.”

Volkan Tosun

“Bizim evimizde geçen sene hiç et pişmedi. Düşünüyorum, eskiden bir markete 100 TL ile gider dört poşetle çıkardım oradan. Şimdi ise 150 TL’yle üç poşet dolduramıyorum. Eti unuttuk, doğru düzgün beslenmeyi unuttuk. Dolar yükseldiği için böyle oldu dediler. E, şimdi dolar düştü, değişen yine bir şey olmadı. Öğrenci açlık sınırında yaşıyor resmen.”

Mehmet Kılınç:

“Ulaşıma sürekli zam geliyor. En son yılda iki defa geldi. Şu an 1,80 TL şehir içi taşımacılığı öğrenci için çok yüksek bir meblağ. Buna yerel yönetimler mutlaka bir çözüm bulmalı artık.”

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech