Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanede Diyabet Günü etkinliği düzenlendi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin haberine göre diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun öncülüğünde her yıl 14 Kasım günü “Dünya Diyabet Günü” olarak kutlanmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık oluşturmak ve diyabetten etkilenen aileleri desteklemek amacıyla “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” 2018-2019 yılları temasını “Diyabet ve Aile” olarak belirlemiştir.

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla hastanemizde biz dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında hastane poliklinik katında diyabet standı kurularak Diyabet Eğitim hemşirelerimiz Serap Yasa ve Emine Şen tarafından Parmak ucu kan şekeri ölçümü ve diyabet risk testleri gerçekleştirildi. Hastanede hizmet almak için bulunan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen stantta pek çok kişinin diyabet değerlendirmeleri yapılarak riskli bulunan kişilere en kısa sürede doktor kontrolü önerildi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin arttırılması konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Diyabet hastalarının ise Diyabet Okuluna kaydı gerçekleştirildi.

Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Ali Karacaer Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kızılkeçe ve Müdür yardımcısı Serpil Durmaz Diyabet standına destek vermek ve farkındalığı artırmak üzere ziyarette bulunarak diyabet ölçümlerini ve risk analizlerini yaptırdılar. Her bireyin diyabet adayı olduğuna değinen Op Dr. Ufuk Tali yapmış olduğu konuşmada“14 Kasım Dünya Diyabet farkındalık günü. Doğru egzersiz, diyet ve eğitimle diyabet, kontrol altına alınabiliyor. Diyabetli bireyler diyet ve eğitimi hayatlarında doğru bir şekilde uyguladıktan sonra kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler ” dedi.

Hafta boyunca devam eden Diyabet Günü etkinliklerinde Diyabet Eğitim Hemşireleri tarafından kliniklerde çalışmakta olan sağlık personelinin de diyabet taramaları yapılarak eğitimler gerçekleştirildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech