Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneşhan, “Yabancıya mülk satışını destekliyoruz!”

Son günlerde Çanakkale’de çokça

Son günlerde Çanakkale’de çokça tartışılan bir konu olan ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tarafından dillendirilen, “Yabancıya Mülk Satışı” konusuna, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’dan destek geldi. Güneşhan, “Çanakkale’de yabancıya daire ve dükkân satışı sağlanmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yabancıya konut satışını destekliyoruz” vurgusunda bulundu.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan dün basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Birçok farklı konuda görüşlerini basın mensuplarına aktaran Güneşhan’ın değindiği konulardan biriside yabancıya mülk satışı oldu. Tüm Türkiye’nin bir ekonomik krizden geçtiğini ve Çanakkale’de de inşaat sektörünün bu krizden doğrudan etkilendiğini belirten Güneşhan, “yabancıya konut satışı yapılmalıdır” dedi.

“Çanakkale ekonomisi zor günler geçiriyor”

Güneşhan yabancıya konut satışı ile ilgili, “Çanakkale ekonomisi de ülke ekonomisinden oldukça etkilenmektedir. Çanakkale ekonomisi zor günlerden geçmektedir. Çanakkale’de satılmayan evler, daireler ve iş yerleri bulunmaktadır. Çanakkale’de inşaat sektörü olumsuz yönde etkilenmektedir.

“Türkiye’de iki ilde yabancıya konut satışı yasak”

Şu anda Türkiye’de iki yerde yabancıya konut mülk satışı yasaktır. Bu illerden birisi Hatay, diğer Çanakkale’dir. İstanbul’da, Edirne’de, Mardin’de, İzmir’de yabancıya konut satışı serbesttir. Hatay ve Çanakkale’de yabancıya konut satışı yasaktır.

“Acilen çözüm sağlanmalıdır”

Çanakkale’de yabancıya mülk satışının acilen sağlanması gerekmektedir. Yabancı ülkelerde Türklerin mal alması serbestten, Türkiye’de de yabancıların konut satın alması serbest olmalıdır. Çanakkale’mizde yabancılar daire ve iş yeri satın alabilme hakkını kazanmalıdırlar.

“Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile iki satırda bu sorun çözülür”

Bu konuda hükümetimizin adım atmasını bekliyoruz. Bunun altında başka bir şey aramaya hiç gerek yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Başkanımızda buraya geldiğinde belirtti, biz yabancıya mülk satışını destekliyoruz. Bu konu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkabilecek bir konudur. Bu iki satır yazıya bakmaktadır. “Çanakkale’de yabancıya mülk satışı izni verilmiştir” bu kadar nokta! İki satırla bu sorun çözülebilecektir.

“Toprak satışını desteklemiyoruz”

Biz yabancıya toprak satışını desteklemiyoruz. Yabancıya mülk satışını destekliyoruz. Konunun başka yerlere çekilmesine gerek yok, sorun ortada, çözülmesi için adım atılmalıdır.

Bu konu mutlaka sağlanmalıdır. Bu sağlandığı zaman Çanakkaleli yurttaşlarımız rahatlayacaktır. Dolaylı olarak herkes bu konudan olumlu şekilde etkilenecektir” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech