Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Sandığa Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, dün basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında Güneşhan, “Kepez’de 18 Kasım’da, Çanakkale’de 25 Kasım’da üyeler Belediye Başkan Adaylarını belirleyecektir” vurgusunda bulundu. Güneşhan, CHP sandığa gidiyor dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi aylardır dile gelen önseçim konusunda noktayı koydu. İl Başkanı İsmet Güneşhan dün basın mensuplarıyla CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İsmet Güneşhan düzenlenen basın toplantısında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Çanakkale’de adayların belli olduğu bölgeleri sayan Güneşhan, “Hiç şüphe olmasın, CHP’li üyeler Belediye Başkan Adaylarını, Kepez 18 Kasım’da, Çanakkale 25 Kasım’da sandığa giderek belirleyecekler” vurgusunda bulundu.

“En önemli konu 31 Mart seçimleridir”

Güneşhan’ın yapmış olduğu açıklamalarda, En önemli konu 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerdir. Bu yerel seçimlerle ilgili olarak biz CHP olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürürken de demokratik bir çalışma olması için örgütlerimizle ve seçmenlerimizle birebir irtibat kuruyoruz. Bu çalışmalar sonucunda adaylarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biliyorsunuz ki Çanakkale’de 23 seçim bölgesi bulunmaktadır. 23 belediye vardır.

Bazı adaylarımız kamuoyu ile paylaşıldı. Belirlenmeyen bölgelerdeki çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmektedir.

Ayvacık’ta Mesut Bayram, Bayramiç’te Mert Uygun, Biga’da İsmail Işık, Karabiga’da Muzaffer Karataş, Çan’da Bülent Öz, Terzialan’da Feride Demirbaş, Ezine’de Halil Büyükerol, Geyikli’de Ercan Yılmaz, Gelibolu’da Mustafa Özacar, Kavaklı’da Necati Kopça, Çardak’ta Metin Semerci arkadaşlarımız Parti Meclisi kararıyla Belediye Başkan Adaylarımız olmuşlardır.

“İl Genel Meclisi üyelerimizi belirliyoruz”

Ben adaylarımıza başarılar diliyorum. Bu adaylarımızla başarılı olacağımıza güveniyorum. Yerel yönetim işi sosyal demokratlık bir iştir. Halkımız tercihlerini CHP’li adaylardan yana kullanmaktadırlar. Halkımız tüm gerçekleri biliyor. Önümüzdeki dönemde yeni belediye başkanlarımızı mevcut başkanlarımızın üzerine ekleyeceğiz. CHP bizde olmayan yerlerde de aktif bir şekilde bulunacaktır.

İl Genel Meclisi üyeliklerinde tüm İl genelinde eğilim yoklamaları yapıyoruz. Eğilim yoklamalarımız bayram havasında geçmektedirler. Önceki gün Biga’da bin 700 üyemizden bin 101 üyemiz oylarını kullandılar. Tüm ilçelerimizde bu usulle, üyelerimizin katılımları ile İl Genel Meclisi üyelerimizi belirliyoruz.

“25 Kasım’da eğilim yoklaması yapacağız”

Belediye Meclis üyelerimizi yine Belediye Başkanımız ve örgütlerimizle ortaklaşa bir karar halinde değerlendiriyoruz. Çanakkale ile ilgili ayın 25’inde tüm üyelerin katılacağı bir eğilim yoklaması yapılacaktır. Belediye başkanımızı eğilim yoklaması sonucunda belirleyeceğiz. Mevcut Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanımız Ömer Faruk Mutan, Eski Merkez İlçe Başkanımız Celal Karakaş ve Üniversite’de öğretim üyemiz Prof. Dr. Necmi Akyalçın arkadaşımızın katılımı ile gerçekleşecektir.

“Fermuar Sistemi beklentimizi ilettik”

Ön seçimimizde fermuar sistemi uygulanması için MYK’ya başvuruda bulunduk. Bizim ön seçimde tercihimiz fermuar sistemidir. Bu konuda kararı verecek olan merci MYK’dır.

Kepez’de bu hafta sonu 18 Kasım’da önseçime gidiyoruz. Kepez’de aday adayları, Birol Arslan, Ali Aygün ve Erhan Bektaş’tır. Pazar günü yapılacak önseçimle Kepez’in Belediye Başkan Adayı belirlenecektir” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech