Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Poşet 25 Kuruş Çilesi Paha Biçilemez!

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘sıfır atık’ projesi ile ilgili yaptığı ‘Poşet 2019’dan sonra 25 kuruş olacak’ açıklamasına Çanakkaleli esnaflardan Dilek Demir farklı bir bakış açısı getirdi. Demir, “Bu düzenleme esnafla vatandaşı karşı karşıya getirecek!” dedi.

Hükümet ‘sıfır atık ve kentsel dönüşüm’ projelerini 2019’da hayata geçirmeye hazırlanırken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı ‘poşet’ çıkışı bir anda gündeme oturdu. ‘Sıfır atık’ projesi kapsamında poşet satışının 2019’dan itibaren ücretli hale geleceğini söyleyen Kurum’un sözlerine her kesimden farklı tepkiler geldi.

Dilay Gıda’nın yetkilisi Dilek Demir ise bu düzenlemenin her ne kadar yararlı olacağını düşünse de aynı zamanda esnafa çilesinin de paha biçilemez olacağını iddia edenlerden…

“Esnafla vatandaşı karşı karşıya getirmesinler!”

GÜNDEM’e konuşan Demir, düzenlemenin yasal olarak hayata geçmesiyle birlikte vatandaşların da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde pek çok kişinin ücretsiz poşet talebinde ısrarcı olacağını ve bu durumun ise esnafla vatandaşı karşı karşıya getireceğini belirten Demir, “Önce insanları bu konuda bilinçlendirmek lazım. Kanunu yapıyorlarsa iyi şekilde duyurmaları lazım. Aksi halde biz müşteriye ‘poşet satışı ücretli’ dediğimizde insanlar hemen parlayacak, ‘nasıl vermiyorsun?’ diye bize çatacaklar. Arada kalan biz olacağız. Halkla esnafı karşı karşıya getirmesinler” dedi.

“Büyük marketlerde kimse sesini çıkartmıyor”

Dilek Demir, konuşmasında vatandaşların yerel esnafı hor kullandığından dert yandı. Büyük marketlerde, mağaza zincirlerinde böyle sorunların yaşanmadığını, halkın genelde ancak küçük esnafa nazının geçtiğini belirten Demir, “Büyük marketler böyle düzenlemeler yapınca orada kimse sesini çıkarmıyor. Ama gelip burada bizimle poşet için kavga edebiliyorlar. Her şeyle biz mücadele ediyoruz. O yüzden böyle bir düzenleme gelecekse önce vatandaşa bunun çok iyi şekilde anlatılması ve bunun yanında da file gibi kese kağıdı gibi alternatif yöntemlerin de uygulanması lazım” dedi.

“Alkol satışını da bu yüzden bıraktık”

Vatandaşla pek çok konuda benzer sıkıntılar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Dilek Demir son olarak şunları kaydetti: “Bu tip tüm düzenlemelerin zorluğunu biz çekiyoruz. Mesela gece 10’dan sonra alkol satışı yasaklandı ama insanlar bunun için dahi esnafı sıkıştırıp onunla laf dalaşına girdiler. Biz sırf bu yüzden alkol satışını bıraktık. Umarım hiç değilse ‘sıfır atık’ gibi faydalı düzenleme bu tip sorunları getirmez.”

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech